Egy felmentés margójára

Mint az várható volt, az MLSZ útilaput kötött Storck talpára. Az utóbbi időben az immár csak volt szövetségi kapitányt leginkább éppen azok bírálták, akik tavaly még nemzeti hősként, a magyar labdarúgás megmentőjeként ünnepelték. Ahogy az akkori hozsanna nem volt indokolt, úgy a mostani keresztre feszítés sem. A válogatott a vb selejtezők során kétségkívül kiábrándító játékot produkált, ez a teljesítmény azonban tökéletes összhangban van a magyar labdarúgás jelenlegi állapotával. Inkább az EB-n nyújtott produkció tekinthető kivételnek. A magyar labdarúgás vesszőfutása nem Storckkal kezdődött és a jelek szerint nem is vele ér véget.

Meglepő módon az MLSZ vezetői nem kívántak osztozni Storck sorsában, a sikertelen szereplés ellenére bennük fel sem merült a lemondás gondolata. A magyar futball immár több évtizedes gyengélkedése körül egyébként nincs semmiféle rejtély. Arról van szó, hogy a világ labdarúgása megváltozott, és a hazai szakemberek ezzel képtelenek voltak lépést tartani. A magyar labdarúgással kapcsolatos nagyszabású tervekből következetesen csak a jobb és hatékonyabb szakmai munka megkövetelése hiányzik. Amíg ezen a téren nem történik változás, jobb szereplésben nem is nagyon reménykedhetünk. A bűnbak keresés, a személycsere pusztán tüneti kezelés.

Témák
MLSZStorck

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
Frissítve: 2018.07.01 08:38