Hadházy újabb ellopott tízmilliók nyomában

A Nemzetgazdasági Minisztérium 16 ezer forintot kért, hogy Hadházy Ákos közérdekű adatkérésére néhány adatot megküldjön - derül ki az LMP társelnökének beszámolójából, amelyet a korrupcioinfo.hu honlapon tett közzé.

Az információkat azért kérte, mert Szikszón három, egymás mellett álló – más-más cég tulajdonában lévő – lepusztult üzemi terület bérbeadására kaptak 10-10 milliót. Tehát nem terület vásárlására, bérlésére, hanem bérbeadására. A pénzt GOP-2011-2.1.1/M kódszámú „Mikrovállalkozások fejlesztése” című program keretében nyerték el a cégek. 

A területen egyébként úgy tűnik, hogy semmi sem történik. A minisztérium nem árulta el, folyik-e ott bármilyen gazdasági tevékenység.

Ez egyébként  a valamikori szikszói malom helye, a létesítmény már évekkel korábban befejezte működését. A cégnyilvántartások szerint a leállított üzem a szikszói Szatev – korábban ATEV tagvállalat – érdekeltségi körébe került. A gödöllői Gazdász K.K kft tulajdonosa a Szatev igazgatója, dr Köles Péter, míg a soltvadkerti Geier Kft. tulajdonosa a Szatev-Aqua ügyvezetője, Battonyai-Fehér Anna. Hadházy informátora szerint a leállított malomüzem gépei kiszerelés után Romániába kerültek, mivel a Szatev többségi tulajdonosa erdélyi származású Barta nevű egyén. 

Az elképesztő ügy ismét példa arra, mennyire ész nélkül lapátolják ki az európai pénzt svindler vállalkozásoknak - és arra is mennyire arcátlan módon próbálja ezt eltitkolni a minisztérium - írja Hadházy Ákos.

Szerző
2017.12.07 14:51

Egy-egy zápor frissítheti a hőséget kedden

Publikálás dátuma
2018.08.20 21:23

Fotó: Shutterstock/
A legmelegebb kora délutáni órákban 31-35 fokot mérhetünk.
Kedden a sok napsütés mellett csak néhol északon és a déli, délnyugati tájakon alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, zivatar. Északnyugaton a nap folyamán többször is megélénkülhet az északias szél. A legmelegebb kora délutáni órákban 31-35 fokot mérhetünk - írja az Időkép.    Szerdán is sokat fog sütni a nap, egy-egy helyi frissítő zápor, esetleg zivatar csak néhol délen, délnyugaton, esetleg keleten fordulhat elő. A keleties szél országszerte gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 15-21, délután 30-35 fok várható. Csütörtökön több lesz a felhő az égen, szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok. Időnként élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet 30-35 fok körül alakul. Pénteken előreláthatólag megszaporodnak a záporok, zivatarok. A változó irányú szél többfelé megélénkülhet. 25-34 fokos maximum értékeket mérhetünk, a Dunántúlon várhatók az alacsonyabb értékek. Hétvégére hidegfront érkezése valószínű viharokkal, lehűléssel, erős, viharos északnyugati széllel.
2018.08.20 21:23
Frissítve: 2018.08.20 21:33

Kezdődhet a buli, nincs akadálya a tűzijátéknak

Publikálás dátuma
2018.08.20 20:39
A 2017. augusztus 20-i tűzijáték látképe
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Az időjárással nem lesz gond, több százezren nézhetik végig az este kilenckor kezdődő ünnepi programot.
Az augusztus 20-ai központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött: meg lehet tartani a tűzijátékot – jelentette be hétfőn este a Kormányszóvivői Iroda. Az eddig beérkezett jelentések alapján az ünnepi tűzijátékot a terveknek megfelelően meg lehet tartani, az előrejelzések szerint a kilövés idején várható időjárás sem a biztonságos lebonyolítást, sem a látvány értékét nem fogja érdemben befolyásolni.
Kitértek arra is, hogy az ünnepi rendezvénysorozat eddigi programjai rendben, a terveknek megfelelően lezajlottak. A Kossuth téri ünnepi program alatt és az egész napos tömegrendezvények alatt semmilyen rendkívüli esemény nem történt. Az Országházat 11.30 és 19 óra között csaknem 8 ezer ember látogatta meg. Az este kilenckor kezdődő ünnepi tűzijátékra több százezrekre számítanak a szervezők, írja az MTI. A programon hét tonna pirotechnikai látványelemet használnak el, és 21 ezer fényeffektet mutatnak be.
2018.08.20 20:39
Frissítve: 2018.08.20 22:15