Hadházy újabb ellopott tízmilliók nyomában

A Nemzetgazdasági Minisztérium 16 ezer forintot kért, hogy Hadházy Ákos közérdekű adatkérésére néhány adatot megküldjön - derül ki az LMP társelnökének beszámolójából, amelyet a korrupcioinfo.hu honlapon tett közzé.

Az információkat azért kérte, mert Szikszón három, egymás mellett álló – más-más cég tulajdonában lévő – lepusztult üzemi terület bérbeadására kaptak 10-10 milliót. Tehát nem terület vásárlására, bérlésére, hanem bérbeadására. A pénzt GOP-2011-2.1.1/M kódszámú „Mikrovállalkozások fejlesztése” című program keretében nyerték el a cégek. 

A területen egyébként úgy tűnik, hogy semmi sem történik. A minisztérium nem árulta el, folyik-e ott bármilyen gazdasági tevékenység.

Ez egyébként  a valamikori szikszói malom helye, a létesítmény már évekkel korábban befejezte működését. A cégnyilvántartások szerint a leállított üzem a szikszói Szatev – korábban ATEV tagvállalat – érdekeltségi körébe került. A gödöllői Gazdász K.K kft tulajdonosa a Szatev igazgatója, dr Köles Péter, míg a soltvadkerti Geier Kft. tulajdonosa a Szatev-Aqua ügyvezetője, Battonyai-Fehér Anna. Hadházy informátora szerint a leállított malomüzem gépei kiszerelés után Romániába kerültek, mivel a Szatev többségi tulajdonosa erdélyi származású Barta nevű egyén. 

Az elképesztő ügy ismét példa arra, mennyire ész nélkül lapátolják ki az európai pénzt svindler vállalkozásoknak - és arra is mennyire arcátlan módon próbálja ezt eltitkolni a minisztérium - írja Hadházy Ákos.

Szerző
2017.12.07 14:51

Elő a szelvényt! Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.08.18 19:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az ötöslottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 7 (hét) 27 (huszonhét) 42 (negyvenkettő) 66 (hatvanhat) 80 (nyolcvan) Joker: 462929 A tét: 1,25 milliárd forint
Szerző
2018.08.18 19:41
Frissítve: 2018.08.18 19:46

Soros: A világ elvesztett egy nagy embert

Publikálás dátuma
2018.08.18 17:25

Fotó: AFP/ OLIVIER HOSLET
„A világ elvesztett egy nagy embert Kofi Annan halálával. Hiányozni fog.” - búcsúzott Twitter-oldalán az egykori ENSZ-főtitkártól az üzletember.
Kofi Annan szombaton, rövid betegség után hunyt el. A Nobel-békedíjas diplomata 80 éves volt.
hvg.hu visszaidézte: 2017 áprilisában Kofi Annan levélben állt ki a CEU mellett. Ebben úgy fogalmazott, az egyetem nagyban hozzájárul a demokrácia további fejlődéséhez, főleg "Európa azon részén, amelyet már sokszor fertőztek meg ártalmas ideológiák". Hozzátette, az intézmény vitathatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy a szólás- és véleményszabadság alapvető értékeit a jövő generáció számára is átadja. Annan végül reményét fejezi ki a levélben, hogy a CEU folytathatja működését.
2018.08.18 17:25