Előfizetés

Vádat emeltek egy szegedi ügyvéd ellen

Hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett csődbűncselekmény, közokirat-hamisítás és számvitel rendjének megsértése miatt emeltek vádat egy szegedi ügyvéd ellen, aki közreműködött egy helyi cég papíron történő eladásában, valamint a vállalkozás vagyonának és könyvelési iratainak elrejtésében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a vádirat szerint a szegedi cég 2013 januárjától nem tudta fizetési kötelezettségeit teljesíteni, a vállalkozással szemben 2013 augusztusában az egyik hitelező felszámolási eljárást kezdeményezett. A cég tulajdonosa 2013 októberében névleg eladta a vállalkozást egy külföldinek, az adásvételi szerződés iratait az ügyvéd szerkesztette. Az eladás fiktív volt, a vevő nevét az okiratokra aláhamisították. A hamis okiratot az ügyvéd benyújtotta a bíróságra, amely bejegyezte a vevőt új tulajdonosként. Az ügyvéd ezt követően a cég raktárhelyiségeiből összesen 2,3 millió forint értékű irodai eszközt, valamint a könyvelési iratokat ismeretlen helyre vitte, nem adta át azokat a felszámoló biztos részére. A felszámolási eljárás során 185 millió forint hitelezői igényt jelentettek be, amelyeket - vagyon hiányában - nem tudtak kielégíteni.

Az ügyészség a cég tulajdonosát közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, rá pénzbüntetés kiszabását kéri. Az ügyvéddel szemben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést, valamint az ügyvédi foglalkozástól történő eltiltást indítványozott a vádhatóság - tudatta a helyettes szóvivő.

Nem kaparta le a jeget, későn vette észre a biciklist

Publikálás dátuma
2018.02.02. 12:31
Fotó: police.hu
Nem látta a kerékpárost és elütötte az az edelényi autós, aki indulása előtt a lefagyott szélvédőjén csak egy kis felületet kapart le - írja a rendőrség honlapján.
Fotó: police.hu

Fotó: police.hu


Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy 20 éves edelényi sofőr ellen, aki autójával úgy indult el, hogy csak egy kis felületen kaparta le a jeget a szélvédőről. Az erősen korlátozott látási viszonyok miatt a férfi kanyarodás közben nem vette észre a kerékpárral közlekedő nőt, és elütötte. A biciklis az autóra, majd a földre esett, súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Fel kell készülni az időjárás változásaira, a télnek nincs vége - hívta fel a figyelmet a rendőrség. Mint írják, a fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elengedhetetlen kelléke az útnak indulásnak, és a megfelelő látótér biztosítása minden évszakban nagyon fontos. 

Durván összetörte az autóját az Oscar-gála házigazdája (videó)

Rossz irányba kanyarodott, ezzel balesetet okozott Jimmy Kimmel, az Oscar-gála házigazdája a Sunset Boulevardon - írja a Blikk a Daily Mail híre alapján. Nem sérült meg senki, de a népszerű műsorvezető autója igencsak összetört. Jimmy Kimmel éppen a filmes díjkiosztó megbeszélésére tartott, amikor egy kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő járműnek és féloldalasan, frontálisan beleütközött.