Bagoly és veréb

Korábban, 2006 és 2010 között juttatás nélkül dolgoztam egy fővárosi kerületi önkormányzat bizottságában, 2014 óta pedig külsősként, tiszteletdíjért (havi 51 ezer forint). A vonatkozó 2007-es törvény szerint: „a közszolgálatban nem álló személy, aki – önállóan vagy testület tagjaként – javaslattételre, döntésre, illetve ellenőrzésre jogosult” köteles önmagáról és a vele egy háztartásban élőkről vagyonnyilatkozatot tenni. Január közepéig ezt senki nem kérte tőlem, nem is tudtam arról, hogy létezik ilyen törvény. Most viszont 5 évre visszamenőleg kell megtennem. Aztán összehasonlítottam a nekem megküldött nyomtatványt az egy országgyűlési képviselő által kitöltendő papírral: nekem sokkal pontosabb és részletesebb adatokkal kell szolgálnom, mint nekik! Néhány példa: a képviselőnek, ha betétkönyvben pénze vagy pénzintézettel szemben anyagi követelése van, akkor elég, ha beírja a forint vagy deviza összegét. Ezzel szemben nekem mindkét esetben meg kell neveznem a pénzintézetet, a betétkönyv vagy a számla számát, majd ezt követően az elhelyezett összeget. Vajon mi ennek az értelme? Csak nem az, hogy kizárólag a kis korrupciónak érdemes utána nézni, mert a nagyot úgyis csak a sajátjaik tudják elkövetni?

2018.02.08 07:30

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46