Körúti robbantó - Testvére különös bejelentést tett

Publikálás dátuma
2018.03.05. 16:04
Fotó: Népszava/Molnár Ádám
„Orbán rendezte meg” a pokolgépes robbantást, mondta a vádlott, P. László testvére a hétfői tárgyaláson. P. László csak a lélekvándorlásról beszélt volna, de a bíró nem hallgatta meg - tudósít a Magyar Nemzet.

– Sosem csinált hasonlót, nem bántott senkit. Gyerekkorában ő védte azokat, akiket bántottak – fogalmazott a vádlott tanúként meghallgatott testvére. Az apa arról vallott, hogy fiát annak idején kifejezetten biztatni kellett, hogy ne féljen legalább saját magát megvédeni, ha bántják.

A P. Lászlót terhelő bizonyítékokat a húg és az apa szerint is odacsempészték, manipulálták. A testvér a rendőrségen tett vallomásában még arról is beszélt, hogy „Orbán rendezte meg” a pokolgépes robbantást. Az apa szerint a robbantás egyértelműen politikai hátterű volt, az áldozatokat és fiát mint bűnbakot is előre kiválasztották. Mindketten úgy gondolják, a vádlott a fogvatartás alatt adagolt tudatmódosító szer hatása alatt tette meg korábbi – mostanra visszavont – beismerő vallomását.

Az édesanya szerepe a tárgyaláson többször előkerült. P. László húga például a nyomozati vallomásában felvetette, hogy az édesanyjuk az elmúlt időszakban találkozóra hívta őt, ahol a bátyjáról kérdezősködött, hasonlóan, mint az ügyészség. A fiatal nő azt feltételezte, hogy anyja is nyomozó hatóságnak dolgozik. Ismét az anya került szóba, amikor a hallgatóság egyik tagja emelt hangon közölte a vádlottal, hogy a védője, Cseterics László jóban van az édesanyjával, tehát nem számíthat tőle megfelelő védelemre.

P. László, a körúti robbantás vádlottja a Fővárosi Törvényszéken többször jelezte, hogy a lélekvándorlás tanáról értekezne, mert szerinte amiatt van itt. Kalina József bíró azonban erről nem volt hajlandó meghallgatni a vádlottat.

A teljes cikk itt olvasható.

Szerző

Nem jártak Budán a villamosok - Baleset történt

Publikálás dátuma
2018.03.05. 15:52
Illusztráció/Népszava fotó

Újra a teljes útvonalán jár a 17-es, az 56-os, az 56A, az 59-es és a 61-es villamos, amely balesett miatt korábban egy szakaszon nem közlekedett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán hétfő délután. A BKK korábbi tájékoztatása szerint a 17-es és a 61-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Budaörsi út/Villányi út között, az 56-os és az 56A villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Dózsa György tér között, az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között jártak pótlóbuszok. 

Az MTI megkereste az ügyben a közlekedési központot, a tájékoztatásuk szerint a Széll Kálmán téren koccant két villamos, egy 17-es és egy tanulójárat. Nem sérült meg senki.

Szerző
Frissítve: 2018.03.05. 18:15

Lakástűz: egy férfi meghalt Edelényben

Publikálás dátuma
2018.03.05. 15:39
Shutterstock illusztráció.
Tűz ütött ki egy családi ház pincéjében Edelényben, a tűzeset során egy ember életét vesztette - tájékoztat honlapján a Katasztrófavédelem.

A szendrői és kazincbarcikai hivatásos tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat, a tűz nem terjedt tovább, de az épület füsttel telítődött. A ház átszellőztetése és átvizsgálása közben az épületben találtak egy embert, akin a mentők már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Szerző