Nem tűri a Kúria, hogy a rezsibiztos dagadjon ki szinte minden oldalról

Publikálás dátuma
2018.03.06 18:07
Az Index "találata" a lapból
Nem tekinthet egy önkormányzati lap szinte minden oldaláról Németh Szilárd a választókra - így döntött a Kúria, úgyhogy a Csepeli Hírmondó nem működhet a fideszes politikus fotóalbumaként.

Birkózócsarnokot emel (majd egyszer, eddig csak annyi történt, hogy a hozzá közel álló alapítvány felvett 2,4 milliárd forintot), felfedezi, hogy az LMP társelnöke, Szél Bernadett valójában Soros György robotkémje, és mikszáthi hevülettel védi a magyar konyhát és gyomrot - nem vitás, Németh Szilárd majdnem polihisztor, sokoldalú személyisége bemutatásához sok oldal kell. Ám hiába ismerte fel ezt az igazságot a Csepeli Hírmondó, amelyik egyetlen számát 10 "rezsibiztos-képpel" illusztrálta és 19-szer helyezte kontextusba a Fidesz-alelnökének nevét - a Kúria szerint Németh Szilárdból is megárt a sok. Így úgy döntött: jogosan kifogásolja Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa Németh Szilárd aránytalanul túlzott mértékű megjelenítését a lapszámban. Ilyen mennyiségű Némethszilárd-áradás ugyanis reklámnak számít, márpedig helyi önkormányzat sajtóterméke nem folytathat választási kampánytevékenységet kampányidőszakbantpolitikai (kizárólag politikai hirdetést tehet közzé). A Kúria eltiltotta a kiadót a további jogsértéstől, és a végzés rendelkező részének közzétételére kötelezte azt. Szabó Szabolcs ezek után elvárja, hogy a Csepeli Hírmondó a Kúria végzésének megfelelően járjon el, illetve a kampány hátralévő időszakában egyenlő arányban és esélyekkel szerepeltesse a jelölteket, és ne folytasson egyoldalú kampányt Németh Szilárd mellett.

Az Index "találata" a lapból

Az Index "találata" a lapból

Emlékeztetőül: az első fokon eljáró Budapest 17. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság még elutasította az Együtt kifogását arra hivatkozva, hogy Németh Szilárd többszöri megjelenítése nem képviselőjelölti minőségében történt, illetve a Németh Szilárdot említő cikkek (köztük a Németh Szilárd receptjeit közlő rovat) nem minősülnek a jelölt népszerűsítését szolgáló írásoknak. A Kúria megítélése szerint a VE. rendelkezései alapján a politikai hirdetés közzétételén túlmenő választási kampánytevékenységet helyi önkormányzat sajtóterméke nem folytathat. A Kúria álláspontja szerint a sajtótermék megjelenési területén széles körben eljut a választókhoz. Azon körülmény, hogy a lapnak szinte minden egyes oldalán megjelenik Németh Szilárd neve, fényképe, róla szóló bulvárba hajló tudósítás önmagában elegendő a választói akarat befolyásolására.

Szerző

Itt vannak a lottószámok - darabonként több mint 600 millió forintot érnek

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:44
Illusztráció/Shutterstock
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet szakítani, ha valaki egyedül találja el a helyes számokat, akkor menthetetlenül milliárdos lesz.
Szóval tessék a szelvényegyeztetésre felkészülni, és:
7;17;42;53;76
Témák
lottó

Novák Katalin: ha balra tolódik a Néppárt, nincs helyünk benne

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:33

Fotó: kormany.hu/ Botár Gegely
A magyar emberek érdekeire hivatkozva sasszézna ki pártcsaládjából a Fidesz, ha nem tudja rendezni konfliktusait - derül ki a Novák Katalin által adott interjúból.
Szétköltözésként, de nem válásként jellemezte a Fidesz és a Néppárt konfliktusát a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Novák Katalin, aki két fideszes társával (Varga Judittal és Szájer Józseffel) magyar részről próbálja kezelni az EPP és a Fidesz konfliktusát.
Novák szerint Manfred Weber három, Fidesznek számára szabott feltételéből a a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült, a CEU Magyarországon maradása pedig még döntés kérdése. „Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat” - fogalmazott Novák; igaz, Weber alapvetően nem az ő álláspontjára volt kíváncsi az ügyben.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a Néppártból háromtagú bizottság ellenőrzi majd, hogy teljesültek e a weberi követelések; ennek fogadására alakult a Varga-Novák-Szájer -féle delegáció, a helyzetet ugyanakkor párbeszédként és nem alá-felé rendeltségként jellemezte az interjúban. Novák Katalin szavaiból kitűnik az is, hogya Fidesz felkészült a pártcsaládból való kiválására. Mint fogalmazott, „megnézzük, mire számíthatunk május után, várhatóan hogyan alakul át a politikai színtér. (...) A kérdés az, melyik lesz az a politikai közösség, ahol a leginkább tudjuk képviselni a magyarok érdekeit” (...)
"Mindenképpen lesz átrendeződés, nagy kérdés, a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás. A Néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad. Ha tovább tolódik balra, akkor nekünk nincs helyünk benne."
Novák szerint egyébként sokan a Fidesz győzelmének tekintették, amikor a Néppártban 190 igen és 3 nem voks, valamint 70 tartózkódás mellett döntöttek a párt felfüggesztéséről. Ezt a kommunikációs panelt ismételték itthon  felfüggesztés után a kormányközeli lapok, így a metróban ingyenesen terjesztett Lokál is.