Karácsony Gergely hivatala elé hívta a sajtót "migránsozni" Hollik István

Publikálás dátuma
2018.03.06 20:23
Zugló, Polgármesteri Hivatal - Google Street View
Fotó: /

Az imént megjelent itt a zuglói Polgármesteri Hivatal épülete előtt Hollik István, KDNP-s honatya egy rakás tévékamerával együtt, hogy folytassa a kormányoldal otromba hazudozását arról, hogy mi (a zuglói önkormányzat ) a lakásokat "migránsoknak" akarjuk adni. Amellett, hogy elképesztő gonoszságnak tartom a szerencsétlen sorsú menekült emberek elleni folyamatos uszítást, kénytelen voltam egy tárgyalásomat megszakítva a kamerák előtt cáfolni ezt az idióta hangulatkeltést. Zuglóban nincsenek laktanyák, ahova bárkit be tudnánk költöztetni, az önkormányzati lakásokra pedig azért van reménytelenül hosszú várólista, mert a Fidesz 8 éve nem képes kezelni az országos lakhatási válságot, nem segít a lakásukat elveszítő devizahiteleseken, nem épít szociális bérlakásokat. 2015-ben még a lakhatási támogatást is megszüntették, amit mi Zuglóban azóta saját forrásból adunk, hogy megelőzzük a lakhatás elvesztését. A Fidesz-KDNP csak aljas rágalmazásban,a választók lenézésében jár elöl, de ezt április 8-án meg is fogják bánni - írja a közösségi portálon Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere. 

MTI hír: 

A zuglói önkormányzat nem telepít önkormányzati lakásokba migránsokat, és nem tart migránsok befogadására felkészítő programsorozatot - közölte az önkormányzat kedd délután az MTI-vel. Az önkormányzat arra reagált, hogy Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő a zuglói önkormányzat előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: Karácsony Gergely nemcsak laktanyákba, hanem önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene be. A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármesterként olyan előterjesztéssel próbálkozott a képviselő-testület előtt, amivel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna a kerületben. Hollik István a kormánypártok véleményét tolmácsolva kitért arra is, hogy a zuglói önkormányzat a Menedék Egyesülettel közösen több hónapos, a migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat.

A zuglói önkormányzat közleményében kiemelte: 2010 és 2014 között - "tehát Papcsák Ferenc polgármestersége, a fideszes többségű testület idején" - volt egy olyan passzus a lakásrendeletben, amely megengedte, hogy bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy is béreljen önkormányzati lakást. Ilyen kitétel a jelenleg érvényes lakásrendeletben nincs. Valótlan állításnak nevezték azt is, hogy Zuglóban "laktanyába telepítenek migránsokat", hiszen Zuglóban nincs is laktanya.

Azzal kapcsolatban, hogy a KDNP-s politikus szerint a zuglói önkormányzat migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat, azt írták: a Menedék Egyesület tart menekültek integrációját segítő kurzust a kormány, a Belügyminisztérium (BM) támogatásával a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban. Az egyesület 2016-ban nyert erre pénzt a BM-től és az uniótól olyan szervezetekkel együtt, mint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Bírósági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola - közölte a zuglói önkormányzat.

Szerző
2018.03.06 20:23

Keresztes: Jó úton jár az LMP

Publikálás dátuma
2019.01.19 07:45

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd
Hiába stagnál az LMP támogatottsága, Keresztes László Lóránt társelnök szerint megfelelő irányba halad a párt.
Radikális LMP-t ígért megválasztása után. Ez már az lenne? A teljes őszi időszakban az LMP volt a brutális kormányzati támadások célkeresztjében. Ez most sem csillapodik. A kormány számára „nemzetbiztonsági kockázat” lettünk. Ez igazolja, hogy jó úton járunk.
Sokszor leszögezte, hogy teljesen elutasítja, sőt kizárja az együttműködést a "régi baloldali pártokkal." Mégis azt látni, hogy közösen áll a parlament lépcsőjén és mond fogadalmat szocialistákkal és DK-sokkal. Mi változott? Pontosítok: május elején tettem esküt a magyar emberek és a nemzet szolgálatára, ehhez tartom magam. A fogadalomban nem vettünk részt, ahogy a Jobbik sem. Ugyanakkor a Fidesz minden korábbinál aljasabb módon rontott rá a nemzetre. Ebben a harcban nagyon helyesen álltak egymás mellé az ellenzéki képviselők. Az együttműködés szimbolikus és fontos lépés, de szó sincs arról, hogy változott volna a véleményem a 2010 előtti kurzusról. Mindenkivel együtt harcolok viszont a rabszolgatörvény, és más fideszes aljasságok ellen.
Korábban azt is nyilatkozta, hogy egyetlen valódi politikai innovációnak a Jobbikkal való szövetséget tekinti. Hogy áll most a "házasság"? Nem változott a véleményem - de nem frigyről, hanem új ellenzéki pólus felépítéséről beszéltünk. Bízom benne, hogy a következő időszakban fontos és előremutató változások tanúi leszünk majd, amelyek közelebb visznek a kormány bukásához.
Mennyit „profitált” az LMP a december óta tartó tüntetéshullámból? Úgy tűnik, talán önök vannak a legkevésbé előtérben. Országosan nagyon sok tüntetést szerveztünk önállóan, még többet társszervezőként. Számunkra a rabszolgatörvény elleni fellépés az első, így mindenkinek lehetőséget adtunk a felszólásra. Ez nemzeti ügy, háttérbe kell szorítani a pártérdekeket. Valamennyi budapesti tüntetésen ott voltunk elnöktársammal, Demeter Mártával, és az LMP-s csapatokkal. Érzékelek ugyanakkor másféle hozzáállást is. Pécsen például a Momentum által bejelentett esemény előtt hiába kértük, nekünk nem adtak felszólalási lehetőséget. Ilyenre korábban sehol nem volt példa. A tüntetést a „rabszolgatörvény” ellen hirdették, de baloldali önkormányzati kampányrendezvényt csináltak belőle. Ez a nyomulás komoly felháborodást keltett, remélem tanultak belőle.
Az LMP kongresszusán újra előkerülhet a Jobbikkal való együttműködés, sőt az amnesztia napirendi pont is. Mit vár az eseménytől? Február végén lesz a kongresszusunk. Európai listát állítunk, megszavazzuk az EP-programunkat, és világossá tesszük, hogy az önkormányzati választáson hiteles jelöltekkel, és megvalósítható programok mentén nagyon sok helyen vereséget lehet mérni a Fideszre.
2019.01.19 07:45
Frissítve: 2019.01.19 07:45

Estétől újra jön a havazás

Publikálás dátuma
2019.01.19 07:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A Dunántúl és az Alföld déli részén kell hóesésre számítani az esti óráktól.
Szombaton dél, délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a legtöbb napsütésre északkeleten számíthatunk. Napközben főként a délnyugati, déli tájakon néhol hószállingózás előfordulhat, majd estétől dél felől egyre többfelé kezdődik havazás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható. Késő estére +1 és -5 fok közé hűl le a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Intézet.
2019.01.19 07:37