Karácsony Gergely hivatala elé hívta a sajtót "migránsozni" Hollik István

Publikálás dátuma
2018.03.06 20:23
Zugló, Polgármesteri Hivatal - Google Street View

Az imént megjelent itt a zuglói Polgármesteri Hivatal épülete előtt Hollik István, KDNP-s honatya egy rakás tévékamerával együtt, hogy folytassa a kormányoldal otromba hazudozását arról, hogy mi (a zuglói önkormányzat ) a lakásokat "migránsoknak" akarjuk adni. Amellett, hogy elképesztő gonoszságnak tartom a szerencsétlen sorsú menekült emberek elleni folyamatos uszítást, kénytelen voltam egy tárgyalásomat megszakítva a kamerák előtt cáfolni ezt az idióta hangulatkeltést. Zuglóban nincsenek laktanyák, ahova bárkit be tudnánk költöztetni, az önkormányzati lakásokra pedig azért van reménytelenül hosszú várólista, mert a Fidesz 8 éve nem képes kezelni az országos lakhatási válságot, nem segít a lakásukat elveszítő devizahiteleseken, nem épít szociális bérlakásokat. 2015-ben még a lakhatási támogatást is megszüntették, amit mi Zuglóban azóta saját forrásból adunk, hogy megelőzzük a lakhatás elvesztését. A Fidesz-KDNP csak aljas rágalmazásban,a választók lenézésében jár elöl, de ezt április 8-án meg is fogják bánni - írja a közösségi portálon Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere. 

MTI hír: 

A zuglói önkormányzat nem telepít önkormányzati lakásokba migránsokat, és nem tart migránsok befogadására felkészítő programsorozatot - közölte az önkormányzat kedd délután az MTI-vel. Az önkormányzat arra reagált, hogy Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő a zuglói önkormányzat előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: Karácsony Gergely nemcsak laktanyákba, hanem önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene be. A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármesterként olyan előterjesztéssel próbálkozott a képviselő-testület előtt, amivel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna a kerületben. Hollik István a kormánypártok véleményét tolmácsolva kitért arra is, hogy a zuglói önkormányzat a Menedék Egyesülettel közösen több hónapos, a migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat.

A zuglói önkormányzat közleményében kiemelte: 2010 és 2014 között - "tehát Papcsák Ferenc polgármestersége, a fideszes többségű testület idején" - volt egy olyan passzus a lakásrendeletben, amely megengedte, hogy bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy is béreljen önkormányzati lakást. Ilyen kitétel a jelenleg érvényes lakásrendeletben nincs. Valótlan állításnak nevezték azt is, hogy Zuglóban "laktanyába telepítenek migránsokat", hiszen Zuglóban nincs is laktanya.

Azzal kapcsolatban, hogy a KDNP-s politikus szerint a zuglói önkormányzat migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat, azt írták: a Menedék Egyesület tart menekültek integrációját segítő kurzust a kormány, a Belügyminisztérium (BM) támogatásával a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban. Az egyesület 2016-ban nyert erre pénzt a BM-től és az uniótól olyan szervezetekkel együtt, mint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Bírósági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola - közölte a zuglói önkormányzat.

Szerző

Itt vannak a lottószámok - darabonként több mint 600 millió forintot érnek

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:44
Illusztráció/Shutterstock
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet szakítani, ha valaki egyedül találja el a helyes számokat, akkor menthetetlenül milliárdos lesz.
Szóval tessék a szelvényegyeztetésre felkészülni, és:
7;17;42;53;76
Témák
lottó

Novák Katalin: ha balra tolódik a Néppárt, nincs helyünk benne

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:33

Fotó: kormany.hu/ Botár Gegely
A magyar emberek érdekeire hivatkozva sasszézna ki pártcsaládjából a Fidesz, ha nem tudja rendezni konfliktusait - derül ki a Novák Katalin által adott interjúból.
Szétköltözésként, de nem válásként jellemezte a Fidesz és a Néppárt konfliktusát a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Novák Katalin, aki két fideszes társával (Varga Judittal és Szájer Józseffel) magyar részről próbálja kezelni az EPP és a Fidesz konfliktusát.
Novák szerint Manfred Weber három, Fidesznek számára szabott feltételéből a a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült, a CEU Magyarországon maradása pedig még döntés kérdése. „Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat” - fogalmazott Novák; igaz, Weber alapvetően nem az ő álláspontjára volt kíváncsi az ügyben.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a Néppártból háromtagú bizottság ellenőrzi majd, hogy teljesültek e a weberi követelések; ennek fogadására alakult a Varga-Novák-Szájer -féle delegáció, a helyzetet ugyanakkor párbeszédként és nem alá-felé rendeltségként jellemezte az interjúban. Novák Katalin szavaiból kitűnik az is, hogya Fidesz felkészült a pártcsaládból való kiválására. Mint fogalmazott, „megnézzük, mire számíthatunk május után, várhatóan hogyan alakul át a politikai színtér. (...) A kérdés az, melyik lesz az a politikai közösség, ahol a leginkább tudjuk képviselni a magyarok érdekeit” (...)
"Mindenképpen lesz átrendeződés, nagy kérdés, a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás. A Néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad. Ha tovább tolódik balra, akkor nekünk nincs helyünk benne."
Novák szerint egyébként sokan a Fidesz győzelmének tekintették, amikor a Néppártban 190 igen és 3 nem voks, valamint 70 tartózkódás mellett döntöttek a párt felfüggesztéséről. Ezt a kommunikációs panelt ismételték itthon  felfüggesztés után a kormányközeli lapok, így a metróban ingyenesen terjesztett Lokál is.