Gólkirályi cím? Most a csapat sikere az első

Publikálás dátuma
2018.04.27 07:53
17 találat - Eddig idén az NB I-ben ennyi jutott Vargának Fotó: Molnár Ádám
Fotó: /

A Videoton mögött két ponttal lemaradva második FTC szélsője, Varga Roland 17-szer talált a kapuba a labdarúgó NB I jelenlegi szezonjában, a játékost mégsem a gólkirályi cím, sokkal inkább a bajnoki aranyérem lehetősége foglalkoztatja.

- Elszántabbá vagy feszültebbé tette a csapatot, hogy már a Videotonnál van az előny?

- Nem mondanám, hogy feszültek vagyunk ebben a szituációban. Igyekszünk megőrizni a higgadtságunkat, a következő feladatra és csak magunkra koncentrálunk. Tudjuk, hogy már a Videoton vezet, de azt se felejtsük el, hogy ugyanúgy, mint nekünk, nekik is lesznek még nehéz mérkőzéseik, a jövő héten ráadásul egymással játszunk majd. Persze, előtte a Haladás elleni meccsünk sem kevésbé fontos, mindenképpen győznünk kell.

- A legutóbbi három mérkőzésen betalált, továbbra is vezeti a góllövőlistát. A Haladás ellen nyilván folytatná a sorozatot.

- Remélem, én is hozzá tudok majd tenni a Ferencváros sikeréhez, ám ha nem találok be, de nyerünk, ugyanolyan boldog leszek. Ebben a helyzetben nem az egyéni dolgok számítanak, a csapat érdeke a legfontosabb, ennek szellemében lépünk pályára.

- Azért néha hátranéz, hogy állnak ön mögött a riválisok a góllövőlistán?

- Ha mondjuk kilenc ponttal vezetnénk a bajnokságot, azaz már nagyjából eldőlni látszana a bajnoki cím kérdése, akkor talán egy kicsit komolyabban venném ezt a témát, így viszont, hogy még egyáltalán nem lefutott a bajnokság, a csapat sikere az első a számomra.

- Eppel Márton tavaly szeretett volna külföldre szerződni, de a gólkirályi cím is kevés volt neki – ön szerint milyen értéke, rangja lehet ennek az elismerésnek?

- Erre azért nem tudok válaszolni jelenleg, mert még nem voltam gólkirály. Az biztos, hogy magamnak jó visszajelzés volna, ha én nyerném a címet.

- Korábban futballozott Olaszországban. Nem vágyódik ismét külföldre?

- Hosszú távú szerződés köt a Ferencvároshoz, így jelen pillanatban nem foglalkoztat a nemzetközi karrier lehetősége. Jól érzem magam a Fradinál, szeretek itt lenni és egyébként is: most az a legfontosabb, hogy a bajnokságból hátralévő hat mérkőzés úgy sikerüljön, ahogy mindenki szeretné.

- Eredményesség szempontjából a jelenlegi pályafutása legjobb idénye. Mi a titka a remeklésnek?

- Az utóbbi időben talán higgadtabb lettem a pályán néhány szituációban. Pontrúgásból is szereztem pár gólt, valamint többször odaérek a kapu elé is. Szokták mondani: az rúg gólt, aki keresi – én pedig keresem! Mostanában tényleg jól összejönnek a dolgok, remélem, sokáig kitart ez a formám.

2018.04.27 07:53

Háfra: nem állíthatnak meg minket!

Publikálás dátuma
2018.08.21 13:00

Fotó: Facebook/FTC Kézilabda/
Háfra Noémi ott folytatta, ahol a legutóbbi idényben abbahagyta: a hétvégi, FTC-sikerrel végződő népligeti női kézilabda felkészülés torna legjobb játékosa lett.
A még mindig csupán 19 éves kézilabdázó körül zajlik az élet. Mióta tavaly nyáron visszatért a Ferencvároshoz, csapata egyik erőssége volt a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, decemberben megjárta a felnőtt vb-t a nemzeti csapattal, júliusban pedig a gárda vezéregyéniségeként világbajnoki címhez segítette a junior válogatottat. Mindeközben a pályán kívül is fontos feladatai voltak, egy-egy mérkőzés és az edzések mellett ugyanis a tavasszal leérettségizett.
Az átlag végzősök a vizsgákat követően fesztiválról fesztiválra járnak vagy munka mellett lazítanak a továbbtanulás előtt, ön viszont a nyár nagyját is a pályán töltötte: világbajnok lett a junior válogatott tagjaként, a Ferencvárossal pedig ezekben a napokban is a következő idényre készül. Pihenésre is jutott ideje?
Igen, a világbajnokság után kaptam egy hetet, amikor csak arra koncentráltam, hogy kipihenjem magam. Akkor semmi mással nem foglalkoztam, kizártam a kézilabdát, sokat strandoltam például. Számomra egyébként a vb is egyfajta feltöltődés volt: bár nehéz meccseink voltak, nem éreztem kimerültséget utána, hiszen fokozatosan odafigyeltek rá, hogy ne fáradjunk ki. A győzelem mentálisan is sokat adott nekünk.
Egy kölcsönjátékosként eltöltött szezon után tavaly nyáron tért vissza a Ferencvároshoz, teljesítménye alapján a magyar női kézilabdázás nagy reménységeként tartják számon. Hogy érzi, miben fejlődött a legtöbbet az utóbbi egy évben?
Az MTK-ban jobbátlövőként játszottam, míg a Fradiban balátlövőként kapok lehetőséget, így volt mit csiszolni a játékomon, de már az MTK-nál kölcsönben eltöltött év alatt is sokat tanultam, hiszen belekóstolhattam az NB I-be. Úgy érzem, el tudtam hozni mindazt a Fradihoz, amit ott tanultam. Gyorsaságban nagyon sokat fejlődtem, de ugyanez igaz az átlövéseimre és a védekezésre is.
A hazai dicséretek mellett gyakran kivívja a nemzetközi szaksajtó elismerését is – mit jelent mindez egy 19 éves kézilabdázó számára, mennyire figyel oda a visszajelzésekre?
Az ilyesmivel egyáltalán nem szoktam foglalkozni. Persze, a szezon során folyamatosan érzékeltem, hogy egyre több figyelem irányul rám, de megvoltak a feladataim is, ezért nem igazán jutott időm arra, hogy kövessem a visszajelzéseket, gyakran észre sem vettem őket. A jövőben sem szeretnék erre túlzottan nagy figyelmet fordítani, hiszen lehet, hogy rosszul jönnék ki belőle, ha túlgondolnám a dolgokat.
Az új idényben mindenesetre már nem kell bemutatni az ellenfeleknek – számít rá, hogy jobban odafigyelnek önre a pályán?
Igen, már a junior-világbajnokságon is tapasztaltam, hogy jobban odafigyelnek rám az ellenfelek, mint a többiekre. Ilyenkor természetesen az edzőimtől is kapok instrukciókat, közösen az ilyen helyzeteket is meg tudni oldani.
Átalakult, ám a felkészülés egyik fontos állomásaként a hazai rendezésű Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupát megnyerte az FTC. Hetekkel az idényrajt előtt hogy érzi, milyen szezon várhat a Ferencvárosra?
Nagyon pozitív vagyok. Fiatalok vagyunk, sokat dolgozunk a sikerekért, úgy érzem, nem állíthatnak meg minket! Most még kicsit fáradtak vagyunk, de ez a felkészülés ezen szakaszában természetes, biztos vagyok benne, hogy a szezonkezdésre jó formában leszünk.

Távlati terv a továbbtanulás

Az érettségit követően átmenetileg szünetelteti a tanulmányait Háfra Noémi, aki klubja honlapjának a tavasszal még arról beszélt, hogy szívesen tanulna személyi edzőnek. Főiskola vagy egyetem inkább a távlati tervek között szerepel, amint érdeklődésünkre azt érintett fogalmazott: most egy kis szünet jön.

2018.08.21 13:00
Frissítve: 2018.08.21 13:00

Fucsovics az első fordulóban kiesett Winston-Salemben

Publikálás dátuma
2018.08.21 08:52
Illusztráció: Facebook/Fucsovics Márton
Fotó: /
Fucsovics Márton kiesett az első fordulóban az egyesült államokbeli Winston-Salemben zajló, 778 ezer dollár (210 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán - írta az MTI.
A világranglistán karriercsúccsal a  40. magyar játékos a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került argentin Guido Andreozzival (118.) csapott össze helyi idő szerint hétfőn, s három játszmában, 2 óra 9 perc alatt szenvedett vereséget.
Eredmény (a viadal honlapja alapján): 1. forduló (a 32 közé jutásért): Andreozzi (argentin)-Fucsovics 6:3, 4:6, 6:0
2018.08.21 08:52