Az LMP képviselője kihagyja a Sargentini-jelentés szavazását

Publikálás dátuma
2018.09.11 17:22

Fotó: Európai Parlament/ Fred MARVAUX
Bár a 7. cikk alkalmazását javasló jelentés tartalmával egyetért, de inkább nem akarja befolyásolni a szavazás kimenetelét.
„Sok különböző vélemény meghallgatása után meghoztam a döntésemet: a jelentés végszavazásán nem veszek részt” – közölte a Népszava érdeklődésére Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője. Meszerics ugyan egyetért jelentés tartalmával, abban „semmi érdemleges kifogásolnivalót” nem talál, de úgy gondolja, a magyar képviselők másképpen érintettek mint a többiek, ezért azt látja helyesnek, ha „tartalmi álláspontunk kifejtése mellett” nem befolyásolják az EP szavazásának kimenetelét. Meszerics véleménye egybevág Keresztes Lóránt László, a párt társelnökének álláspontjával, aki a Magyar Hírlapnak azt mondta: bár egyetértenek a Sargentini-jelentésben megfogalmazott kritikák jó részével, azt nem tartják elfogadhatónak, hogy a kormány hibái miatt az országot büntessék. 
Frissítve: 2018.09.11 17:44

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.