Az Orbán-rezsim által kirekesztett egyház vezetőjével találkozott az amerikai nagykövet

Publikálás dátuma
2018.10.14. 09:31

Fotó: Facebook - US Embassy
Rövid időn belül a második ügyben tesz fontos gesztust David Cornstein, nemrég a CEU-ügyben üzent a kabinetnek.
"David Cornstein nagykövet Iványi Gábor lelkésszel, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökével találkozott október 4-én. A nagykövet tájékozódott a vallási közösség szociális és oktatási munkájáról, köszöntötte a főiskolájuk hallgatóit, és meglátogatta a közösség hajléktalanszállóját és kórházát is" - számol be Facebook-oldalán az Egyesült Államok nagykövetsége.
A találkozó szimbolikus, hiszen a Testvérközösséget a hatalom dobta ki a bevett, államilag elismert és támogatott egyházak közül.
Az amerikai nagykövet pár napja szimbolikus módon a Közép-európai Egyetem (CEU) zsúfolásig telt termében tartott előadást Hogy a helyszínválasztás nem volt véletlen, azt az egyetem rektora, Michael Ignatieff is azonnal megerősítette bemutatásában. Elmondása szerint ugyanis a nagykövet, aki már Orbán Viktor miniszterelnökkel is beszélt a CEU helyzetéről, keményen dolgozik az ügyön, és esély is mutatkozik rá, hogy megoldják az „ő kis helyi problémájukat”. Hogy milyen fontos a CEU Washingtonban, azt jól jelzi, David Cornstein is azzal kezdte beszédét, már legalább 25 különböző politikussal beszélt republikánus és demokrata oldalról, és mind az egyetem jövőjéről kérdezték.
Szerző
Frissítve: 2018.10.14. 17:00

Kihúzták az ötös lottó számait

Publikálás dátuma
2018.10.13. 19:47
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok:
  • 9 (kilenc)
  • 20 (húsz)
  • 44 (negyvennégy)
  • 50 (ötven)
  • 70 (hetven)
Joker: 995487
Szerző
Témák
ötös lottó

Közeleg az EP-választás - Már angolul is kampányol a kormány

Publikálás dátuma
2018.10.13. 19:41

Fotó: Facebook / Magyarország Kormánya
Magyarország kormánya egyszerű és könnyen cáfolható állításokkal "felrázná" Brüsszelt, "megvédené" Európát és legfőképp azt mondaná mindenkinek, hogy Guy Verhofstadt európai politikus "felelőtlen".
Kovács Zoltán kormányszóvivő osztotta meg elsőként a videót, amivel - mint az azt kiszúró Index.hu írja - a magyar kormány ráfordul az EP-kampányra. A nemzetközi kedélyeket borzoló videó a sötét tónusokkal megrajzolt Afrikából vérvörös nyilakkal mutogatja, merre özönlenek a migránsok Európába, és szűkszavúan közli, hogy erőszakot hoznak magukkal.
Teszi mindezt úgy, hogy közben kétszer meghallgathatjuk, amint Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakciójának vezetője kimondja: "szükségünk van migrációra".
A szélsőjobboldali hangulatokra építő "rázzuk fel Brüsszelt" videóval könnyű vitatkozni. Tanulmányok sora bizonyítja például, hogy ott, ahol menekültek települtek le, csak a menekült-ellenes bűntények száma nőtt. Szintén tény, hogy jelenleg töredék annyi menekült próbál Európába jutni, mint néhány évvel ezelőtt - a "válságot" már csak a politikusok tartják életben. Még szemléletesebb viszont Verhofstadt félmondatának esete.
Az eredeti Verhofstadt videó egy évvel a migrációs válság kirobbanása előtt készült. A politikus ott éppen arról beszél, hogy szükségünk van (gazdasági) bevándorlókra, de a legális bevándorlók helyett illegális bevándorlókkal kell bajlódnunk, ezért ki kellene dolgozni a legális gazdasági bevándorlás irányelveit.
Persze, felfoghatjuk úgy is, hogy az ALDE kezdte, a magyar kormány csak visszavág: még szeptemberben tettek közzé egy hosszú videóanimációt arról, kiknél kötnek ki a Magyarországnak szánt uniós támogatások. Az animációban Tiborcz Istvánt pufimellényben, Simicska Lajost hózentrógerrel és Mészáros Lőrincet kantáros nadrágban ábrázolták. 
Szerző
Frissítve: 2018.10.13. 20:05