Czeglédy Csaba;Czeglédy-ügy;

Újabb 30 nap vár Czeglédyre előzetes letartóztatásban

Ismét meghosszabbította az előzetes letartóztatást a Szegedi Járásbíróság. Úgy látják, fennáll a bűnismétlés veszélye.

Harminc nappal meghosszabbított Czeglédy Csaba letartóztatását a bíróság - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy látta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint megállapította, hogy Czeglédy Csaba többször is megpróbálta meghiúsítani az eljárást.

Legutóbb augusztus végén tett indítványt a Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy előzetes letartóztatásának meghosszabbítására - tette mindezt olyan körülmények közepette, hogy ezért Czeglédy hivatali visszaélés bűntette miatt pótmagánvádat terjesztett elő Szanka Ferenc ügyész ellen.

Az ügyészség milliárdos adócsalással gyanúsítja a korábban iskolaszövetkezeteket üzemeltető cégháló élén álló Czeglédy Csabát. A nyomozók tavaly nyáron ütöttek rajta a politikus vezette Humán-Operator Zrt.-n, befagyasztották a cég számláit, így az nem tudta kifizetni számos diákmunkását. Czeglédyt pedig azóta is újra és újra meghosszabbított előzetes letartóztatásban tartják.