Két autó ütközött az M0-áson, nagy volt a torlódás

Publikálás dátuma
2018.12.28. 15:55
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A belső és a középső sávot lezárták, így csak egy sávon haladt a forgalom.
Összeütközött két autó az M0-ás autóút 70-es kilométerszelvényénél péntek délután – írta a police.hu. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök lezárták a belső és a középső sávot, így csak egy sávon haladt a forgalom. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint több mint két kilométeres volt a torlódás. A baleseti helyszínelés már véget ért, a forgalom 16 óra 50 perckor a pálya teljes szélességében megindult az érintett szakaszon.
Szerző
Frissítve: 2018.12.28. 19:26

Egy ember meghalt, amikor kigyulladt egy trafóház a Budafoki úton

Publikálás dátuma
2018.12.28. 15:40
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
A tűzeset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.
Kigyulladt egy transzformátorház a főváros XI. kerületében, a Budafoki úton péntek délután, egy ember meghalt – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kisdi Máté közölte: egy körülbelül 10 négyzetméteres, használaton kívüli trafóház égett, a tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Ezután tudtak bemenni az épületbe, ahol egy holttestet találtak. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írja, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.
Szerző

Magyar idősotthonokba tört be a szlovák bűnbanda

Publikálás dátuma
2018.12.28. 14:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterestock
Kifejezetten a lopások miatt utaztak Magyarországra, összesen 50 helyszínen fosztogattak.
A Békéscsabai Járási Ügyészség összesen 84 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és 273 rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy szlovák bűnbanda tagjai ellen, akik számlájára nagyszámú magyarországi betörés írható. Az ügyészség közleménye szerint a bűnbanda tagjai (négy szlovák férfi és egy szlovák nő) 2017. márciusától 2017. november 27-ig összesen 50 különböző magyarországi helyszínre törtek be, amelyek zöme idősek otthona vagy szeretetotthon volt. A banda vezetője interneten nézte ki a betörés célpontjait, majd kifejezetten a betörések miatt Magyarországra utaztak. Egy-egy éjszakai „látogatás” alkalmával több intézménybe is betörtek. Betöréshez szükséges szerszámokat nem hoztak magukkal, azokat is a helyszínen vagy a helyszín közelében lopták. Békés megyében Békéscsabán, Kondoroson, Körösladányban, Csabacsűdön és Vésztőn törtek be egy gondozási központba, több idősek otthonába, illetve egy szociális és gyermekjóléti intézménybe. Ezeken kívül az ország egész területén garázdálkodtak. A helyszínekről több százezer, néhol többmilliós fogással távoztak. A banda három tagját – köztük a vezetőjét is – 2017. november 27-én Komáromban, a Duna-hídnál fogták el, épp amikor nagy mennyiségű lopott pénzzel Szlovákiába akartak távozni. A bűnbanda két további tagját európai elfogatóparancs alapján Szlovákiában fogták el és a szlovák hatóságok adták ki a magyar hatóságoknak. A Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet mind az öt vádlottal szemben, tárgyalást nem tartott. A bíróság a bűnbanda vezetőjét 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, míg további három bűntársa 3 év 4 hónap, 2 év 4 hónap és 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott. Ezen kívül a bíróság mind a négyüket 6 évre kiutasította Magyarországról és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. A bűnbanda női tagja 2 év börtönbüntetést kapott, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette a bíróság és őt is kiutasította 5 évre. 
Szerző