Előfizetés

Még mindig több kilométeres a torlódás Hegyeshalomnál

MTI
Publikálás dátuma
2019.01.06. 11:13
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A forgalom ingadozó, körülbelül egy órás a várakozási idő a határátlépési pontnál.
Vasárnap délelőtt 5 kilométeres volt a torlódás az M1-es autópályán Hegyeshalom közelében, a határátlépési pontnál körülbelül egy órás a várakozás – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI-t. A forgalom ingadozó, szombaton késő este 17-18 kilométeres sor is volt Hegyeshalomnál, ami később 4 kilométeresre csökkent. A vendégmunkások nagy számban térnek vissza a nyugat-európai országokba ezen a hétvégén, ezért vasárnap is erős forgalomra lehet számítani. A külföldiek javarészt az autópályát választják, ezért torlódik a gépjárműforgalom Hegyeshalomnál. A rendőrség továbbra is azt kéri, hogy az autósok az Ausztriába történő határátlépéshez lehetőség szerint válasszák az 1-es főúton a kishatárt, vagy az M15-ös autóúton a rajkai, illetve a soproni, vagy a vámosszabadi határátlépési pontokat.

Keresztes ­László Lóránt: Kövérnek nincs joga visszavonni Demeter tagságát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.06. 11:07

Fotó: Vajda József
„Levelét nem tudom másként értékelni, mint politikai kommunikációs eszköznek” – üzente a házelnöknek a frakcióvezető.
A Nemzet házmestere erőlködik... De azért értékeljük Kövér László »humorérzékét«” – közölte a Facebook-oldalán Demeter Márta.
Az ügy előzménye, hogy – mint azt a Magyar Idők az Országgyűlés tájékoztatása alapján megírta – a házelnök „az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát”. Egyben felkérte Keresztes ­László Lóránt frakcióvezetőt, jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson. Demeter még ősszel egy iratbetekintést követően tett fel egy írásbeli kérdést az Országgyűlésben, azt firtatva: miképp fordulhat elő, hogy Orbán Viktor egyik lánya katonai géppel repül haza Ciprusról. Mint kiderült, a miniszterelnöki gyermekkel azonos nevű lány egy katonatiszt gyereke volt.

Politikai kommunikációs eszközként értékeli a lépést

Az LMP társelnöke most a Facebook-oldalán közzétette Keresztes ­László Lóránt frakcióvezető Kövérnek címzett levelét, melyben Keresztes kiemeli: a házelnöknek a hatályos szabályok alapján nincs arra joga, hogy visszahívja a NATO Parlamenti Közgyűléséből a magyar országgyűlés képviselőjét.
„Ezért levelét nem tudom másként értékelni, mint politikai kommunikációs eszköznek, amelyet a Fidesz az ellenzéki képviselőkkel szemben használ”

– fogalmazott.

Hozzátette: az LMP-nek nincs oka, hogy Demeter helyett bárki más NATO Parlamenti Közgyűlési tagságáról döntsön.

Volt, ahol -12 fokot mértek reggel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.06. 09:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Széles skálán mozgott vasárnap hazánkban a reggeli hőmérséklet – közölte a Facebook-oldalán az Időkép. A közzétett hőtérkép alapján reggel 7 órakor volt, ahol -12 fokot mértek, míg máshol +3 fok is előfordult.