Sargentini is a magyar ellenzékkel tüntet majd Brüsszelben

Publikálás dátuma
2019.01.06 14:46

Fotó: AFP/ FREDERICK FLORIN
A tiltakozáson Ujhelyi István, Jávor Benedek és Mester Barnabás is felszólal majd.
Kedden Brüsszelben is tüntetést tartanak az Orbán-kormány ellen, a város EU-negyedének központi részén, a Schuman téren, az Európai Bizottság és az Európai Tanács székháza előtt. A tüntetésen a magyar politikusok mellett felszólal Judith Sargentini, holland zöldpárti EP-képviselő is – vette észre a 444.hu. Sargentini készítette azt a jelentést, amely a magyar jogállamiság súlyos veszélyeire hívta fel Európa figyelmét. A képletesen atomfegyverként is emlegetett jogállamisági eljárást az Európai Parlament kezdeményezte szeptember 12-én a Sargentini-jelentés elfogadásával. Az ügy innen a tagállamok kormányait tömörítő testülethez, az Európai Unió Tanácsához került.   Az „Üzenjük Brüsszelből: Stop Orbán!” néven, 17 órától meghirdetett tüntetés szervezője a Radikális Európai Demokraták mozgalma (RED) és Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Az esemény Facebook-oldala alapján a tüntetésen felszólal majd
  • Judith Sargentini, a Zöldek frakciójának EP-képviselője,
  • Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője,
  • Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítója,
  • Németh Balázs, a Momentum képviselője,
  • Kendernay János, az LMP képviselője,
  • Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője,
  • ás várják a DK és az Európai Szakszervezeti Szövetség képviselőit is.
A szervezők kiemelték, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével, ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is.
„Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és európai uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt”
– tették hozzá.
Frissítve: 2019.01.06 15:39

Öt ember halt meg a szélvihar miatt az USA-ban

Publikálás dátuma
2019.04.20 14:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Georgia északkeleti részére, Észak- és Dél-Karolinára, valamint Virginiára tornádóriasztást adtak ki.
Öt ember vesztette életét a szélvihar miatt az USA-ban – írja az AP hírügynökség közlése alapján az ABC News. Pénteken a floridai Woodville-ben egy fa dőlt egy házra. Egy nyolc éves kislány életét vesztette, egy 12 éves fiú pedig megsérült. Korábban Mississippiben három, Alabamában egy ember halt meg a szélvihar miatt. Georgia északkeleti részére, Észak- és Dél-Karolinára, valamint Virginiára tornádóriasztást adtak ki.

Minisztériumi épületnél robbantottak Kabulban

Publikálás dátuma
2019.04.20 13:22

Fotó: AFP/ STR
A támadást három fegyveres követte el, állítólag az egyikük bejutott az épületbe.
Robbantás és lövöldözés volt Kabul központjában, a Kommunikációs és Informatikai Minisztérium épületénél helyi idő szerint szombat délelőtt, 11 óra 40 perc körül. A BBC-nek egy minisztériumi forrás azt mondta: a támadást három fegyveres követte el, és egyiküknek sikerült bejutnia az épületbe. A tizennyolc emeletes épületet több száz ember hagyta el.