Kamion gázolt halálra egy idős nőt Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.01.10. 16:52

Fotó: police.hu
Tisztázatlan körülmények között ütötte el a nőt a kamionos.
Egy kamion elütött egy gyalogost Debrecen külterületén csütörtök délután 3 körül - írja a police.hu. Az elgázolt  85 éves nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a 471-es számú út balesettel érintett szakaszát a rendőrök teljes szélességében lezárták, a forgalomkorlátozást este fél 7 előtt oldották fel.
Szerző
Frissítve: 2019.01.10. 21:26

Új ügyvédje van a Teréz körúti robbantónak

Publikálás dátuma
2019.01.10. 16:47
P. László a tárgyaláson
Szikinger István már korábban is ellátta P. László védelmét, és ő az első olyan, akivel az első fokon életfogytiglanra ítélt férfi együttműködik.
Tavaly szeptemberben első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték P. Lászlót a Teréz körúti robbantás miatt, és miközben az ügyben a másodfokú tárgyalás időpontjának kitűzését várják, a 25 éves férfi lecserélte kirendelt védőjét. Jován Lászlót így P. László korábbi ügyvédje, Szikinger István váltja, aki a vádlott eddigi öt ügyvédje közül az első olyan, akivel hajlandó együttműködni.

A fejleményekről P. László édesapja nyilatkozott a 24.hu portálnak, és mint elmondta, Szikinger már járt is a fiánál, akinek szerinte "megjött a józan esze és kezd kitisztulni az agya." Az apa hozzátette, fia "tisztában van azzal, hogy milyen súlyos bűncselekménnyel vádolják. Nem beszélt a részletekről. Visszavonta a korábbi részleges beismerő vallomását és ehhez tartja is magát. Azt mondja, hogy manipuláció az egész ügylet, ami ellene folyik."

A vádirat szerint a P. László 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a VI. kerületi Teréz körúton egy táskát tett a földre, a táskában robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. Amikor az arra haladó rendőrök a táska közvetlen közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet, hogy megölje a két járőrt és elvegye fegyvereiket. A detonáció során a két járőr súlyos, életveszélyes, míg egy járókelő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

P. Lászlót emberölés kísérletében, robbanószerrel való visszaélésben és terrorcselekmény kísérletében is bűnösnek találta Kalina József bíró, ezért őt életfogytig tartó fegyházra ítélte első fokon azzal, hogy legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Az ügyész a büntetés szigorításáért, a védelem pedig felmentésért, illetve a büntetés lényeges enyhítésért fellebbezett, ezért a döntés nem jogerős. A másodfokú tárgyalás kitűzése a nyár végére vagy kora őszre várható.
Szerző
Frissítve: 2019.01.10. 16:48

Gázt fújt a metrókocsiba – Ezt a férfit keresi a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.01.10. 13:27

Fotó: police.hu
Az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához, a férfiról egy videót is közzétett a rendőrség.
Garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség. A police.hu oldalon azt írják: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2018. októberében a Népligeti megállóból elinduló metrókocsiba a szellőzőablakon keresztül irritáló hatású anyagot fújt be. A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett – tegyen bejelentést.
Szerző