Húsz évet kapott az idős tanárokat kalapáccsal agyonverő anya

Publikálás dátuma
2019.01.11 17:42

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
A háromgyerekes H. Tünde még 2015 októberében gyilkolta meg kegyetlenül a nyolcvanas éveiben járó érdi házaspárt, hogy aztán kirabolja őket. Az ügyész életfogytiglanért fellebbezett.
Végéhez érkezett pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken az érdi kettős gyilkossággal vádolt nő pere. A bűnösségét a per során végig tagadó asszonyt 20 év fegyházra ítélték azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen - tudósít a 24.hu portál.  Az elítélt az édesanyjával, élettársával, három közös gyermekükkel, valamint az anyósával lakott együtt a bűncselekmény előtt. A család nehéz anyagi körülmények között élt, többmilliós hiteltartozásuk volt, illetve jelzálog az otthonukon. Mivel nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket, az ismerőseiktől kért kölcsönökből próbálták fedezni a kiadásaikat. A nő mindent bevetett, hogy pénzt szerezzen, kitalálta például, hogy azért kell neki a pénz, mert súlyos beteg az egyik gyereke, de olyan is előfordult, hogy azt mondta, meghalt az egyik gyereke. Az asszony az élettársán keresztül ismerkedett meg a 81 és 83 éves, zárkózott életet élő pedagógusokkal. Mivel párja kiskora óta ismerte az idős tanárokat, az asszony tudott arról, hogy a két nyugdíjasnak spórolt pénze van. Többször kért tőlük kölcsönt telefonon, de a két tanár nem adott neki, az idős asszony ugyanis rendre lebeszélte a férjét arról, hogy pénzt adjon a nőnek. Ekkor dönthette el, hogy megöli és kifosztja őket. A vád szerint a háromgyermekes asszony
legalább tízszer sújtott le a diótörésre használatos kalapáccsal az idős nőre,
majd hogy leplezze a bűncselekményt, végzett a konyhaasztalnál bóbiskoló, nagyothalló, látássérült férjével is. Az idős házaspár tagjai már 56 órája halottak voltak, amikor vérbe fagyott holttestükre rátaláltak a nyomozók. A lakást teljesen feldúlták, minden jel arra utalt, hogy rablógyilkosság történt. H. Tünde végül több mint nyolc hónap elteltével került először a nyomozók látókörébe. 
Saját magát buktatta le azzal, hogy a lakás körül lófrált a helyszíneléskor, és folyamatosan a gyilkosság részleteiről kérdezősködött.
Egy ilyen alkalommal kotyogta el, hogy pár nappal korábban ő is járt a házban. Mivel többször is ellentmondásokba került, villámgyorsan gyanúsítottá vált tanúból. A 2016. júliusi kihallgatásán azt mondta, hogy azért ment át az idős házaspárhoz, hogy egyeztessék a szőnyeg tisztításának a részleteit. Közben pedig elmesélte az idős asszonynak, hogy el akarja hagyni a gyerekei apját. Akkori, később visszavont beismerő vallomása szerint szidni kezdte és lekurvázta az idős nő, amitől annyira begurult, hogy felkapta a kalapácsot és megölte. Az ügyész szerint azonban egyértelmű, hogy a pénz miatt végzett az áldozatokkal.  A védelem arra alapozott, hogy a szakértői vélemények alapján egyetlen olyan DNS-és nyommaradvány sincs, ami azt bizonyítaná, hogy valóban H. Tünde követte el a gyilkosságokat. Ez pedig azért furcsa, mert nagyon véres volt a helyszín a gyilkosság után. Szepesi László ügyvéd emellett hangsúlyozta, védence gyógyíthatatlan beteg, szklerózis multiplex miatt szorul kezelésre, ezért nem tudni, 10-20 év múlva hogyan bírja majd a börtönt, ezért a bűnösség kimondása esetén is enyhe ítéletet kért.   
H. Tünde az utolsó szó jogán sem ismerte el a gyilkosságokat
és felmentését kérte. Szalay Csaba bíró végül  emberölés bűntettében találta bűnösnek az asszonyt, akit 20 év fegyházra ítélt azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen. H. Tündét tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és a több mint 50 milliós bűnügyi költséget is meg kell térítenie. Az ügyész súlyosbításért (életfogytiglanért), a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. H. Tünde a másodfokú ítélet befejezéséig letartóztatásban marad.
2019.01.11 17:42

Halálos baleset – Busz és autó ütközött Nógrád megyében

Publikálás dátuma
2019.01.18 13:03
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
A gépkocsit vezető 76 éves férfi életét vesztette a balesetben.
Összeütközött egy gépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz péntek délelőtt a Nógrád megyei Bátonyterenyén, az Ózdi úton – írja a police.hu. A balesetben az autót vezető 76 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az buszon nem sérült meg senki. A helyszíni szemlét a rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg.
2019.01.18 13:03

Ég egy kamion az M1-esen, lezárták a Budapest felé menő sávokat

Publikálás dátuma
2019.01.17 19:58
Illusztráció/BM katasztrófavédelem, Facebook
Fotó: /
A sofőr időben ki tudott szállni a járműből, így senki nem sérült meg a tűzben.
Ég egy kamion az M1-es autópálya 25-ös kilométere közelében, Zsámbék környékén, a Budapest felé tartó sávokat lezárták - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este az MTI-t. Csámpai Attila elmondta: a kamion teljes egészében ég, jelenleg is oltják a tűzoltók. Nem sérült meg senki, a sofőr időben ki tudott szállni a járműből, amely autóalkatrészeket szállított.

A másik oldalon, Győr felé, egy sávon haladhat a forgalom - tette hozzá.
2019.01.17 19:58