Előfizetés

Trócsányi kommunikációs tanácsadója lett a volt MTI-vezér

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.27. 11:36

Fotó: Népszava
Belénessy Csaba köztévés tanácsadói szerződése még novemberben szűnt meg.
Még novemberben szűnt meg az MTI volt vezérigazgatója, Belénessy Csaba köztévés tanácsadói szerződése. Most a 444.hu azt írja: Belényes kommunikációs tanácsadó lett Trócsányi László igazságügy-miniszter mellett, aki a Fidesz EP-listájának vezetője, és EU-biztos lenne belőle. Mint a portál felidézi, nem ez az egyetlen feladata: a Magyar Narancs korábban arról írt, hogy Belénessy az önkormányzati választáson a Fidesz számára kiemelten fontos Szegeden szervez médiacsapatot.   Korábban Belénessy irányította a Magyar Televízió regionális stúdióit, és volt vezető a Magyar Rádióban és a Duna Televízióban is. Alapító-főszerkesztője az azóta megszűnt Lánchíd rádiónak. Az MTI főszerkesztőjeként vonult nyugdíjba, aztán tanácsadói szerződésekkel tért vissza.

Nem vagyok olyan ember, hogy komoly ok nélkül elugorjak egy feladat elől - interjú a visszalépő Szalma Botonddal

Z. Á.
Publikálás dátuma
2019.03.27. 11:17
Szalma Botond
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Nyomós oka van annak, hogy Szalma Botond, az összes ellenzéki párt által támogatott egykori KDNP-s politikus pár nap után visszalépett a polgármester-jelölti pozícióból Újpesten.
Visszalépését azzal indokolta, hogy „a családom biztonsága az első”. Megfenyegették? Nem. Az idézett mondatot tartom a legfontosabbnak az életben, de a lemondások körül nincsen misztikus konteó. Nem tudok ehhez mit hozzátenni. (Az előzményekről itt olvashat.) Valamiért mégis lemondott hosszú hónapok előkészülete után, pedig csak pár napja jelentették be az ellenzéki pártok hivatalosan is, hogy ön lesz a közös jelölt Újpesten. Nem véletlenül. Hat hónapot dolgoztunk közösen, erőt raktunk bele. És nem vagyok egy olyan ember, hogy komoly ok nélkül elugorjak egy feladat elől. Komoly az ok? Gondolhatja. Egy minapi interjújában sokadszor is leszögezte, hogy volt pártját, a KDNP-t „csicskapártnak” tartja. Nem fél attól, hogy az ön mostani lépését a konkrétumok ismerete nélkül hasonlóan jellemzik majd? Hülyékkel nem tudok mit kezdeni, nem vagyok pszichiáter. Aki egy kicsit is ismer, pontosan tudja, hogy soha semmitől nem futamodtam meg, minden feladatomat elvégzem.  Ha ön után lesz egy újabb közös jelölt, őt támogatja? Amennyiben jó lesz, mindenképp. Életem legjobb döntésének tartom, hogy beszálltam, jó érzés volt, hogy különböző világnézetű emberek tudnak egymással beszélni.

Visszalépett Újpest közös ellenzéki polgármester-jelöltje, aki a KDNP vezetőit férfi mellbimbóhoz hasonlította

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.27. 10:17
Szalma Botond
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Szalma Botond családi okokkal indokolta a döntését.
A valamennyi ellenzéki párt által támogatott újpesti polgármesterjelölt nyomós, családi okok miatt nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármesterjelölti feladatokat – derül ki abból a közleményből, melyet az ellenzéki pártok juttattak el az Újpesti Hírmondóhoz.
„Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első”

– hangsúlyozta a közleményben Szalma Botond.

Hozzátette, hogy
„teljes mellszélességgel támogatom az újpesti ellenzéki pártok széles körű és példaértékű együttműködését az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is.”

Az újpesti ellenzéki pártok képviselői továbbra is hangsúlyozták, hogy egyesítik erőiket az októberi győzelem érdekében, és a továbbiakban is egységesen, egy polgármesterjelölttel, közös listával és minden önkormányzati körzetben egy képviselőjelölttel kívánnak indulni a fideszes rezsim jelöltjével szemben. Arra kérik a választópolgárokat, hogy fogadják el Szalma Botond döntését és továbbra is támogassák a széles körű együttműködést.
Szalma – aki korábban a Mahart igazgatója volt – régóta politizál Újpesten, a neve országosan akkor vált ismertté, amikor a KDNP budapesti elnökeként lemondásra szólította fel Schmitt Pál államfőt a plágiumügye miatt. Akkor a KDNP elhatárolódott Szalma nyilatkozatától. 2014-ben – amikor függetlenként polgármesterjelöltként elindult a választáson a Fidesz jelöltje, Wintermantel Zsolt polgármester ellen – kizárták a KDNP-ből. 2018-ban szabálytalannak ítélték a kizárását, de Szalma ekkor magától kilépett a KDNP-ből. 2016-ban egy, a Vasárnapi Híreknek adott interjúban azt mondta: „a KDNP némelyik vezetője olyan, mint a férfimellbimbó, teljesen felesleges”.