drog;Habony Árpád;Petőfi Irodalmi Múzem;Demeter Szilárd;

2019-03-29 10:24:28

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője szerint Habony Árpád sosem drogozott

Demeter Szilárd ezt tényszerűen meri állítani, bár azt is állítja, hogy az Orbán nem hivatalos tanácsadójával nincs bizalmi viszonya.

Nem fogja kirekeszteni a PIM-ből a kormánykritikus írókat- ezt ígéri Demeter Szilárd, aki önálló munkát tervez az irodalmi múzeum élén, és érzése szerint csak Orbán Viktornak, illetve az emberi erőforrás miniszternek kell elszámolnia döntéseivel. 

Demeter minderről a Magyar Hangnak nyilatkozott: a hetilap pénteki számában közölt interjú szakmai szempontból idáig érthető, ám bizarr fordulatot vesz, mikor a riporter korábbi századvéges kollégájáról, Habony Árpádról kezdi kérdezni. A PIM igazgatója úgy fogalmazott, hogy nem a barátja, inkább tisztelője Habonynak, bizalmi viszony nincs köztük.

fejtegette Demeter. A nyilatkozó azt is megjegyezte, hogy Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója, kampányguruja. „Rendkívül okos ember, aki szereti a hazáját, nemzetét. Van egyfajta nem tanulható látásmódja. Tudja úgy nézni a dolgokat, hogy kibillenti az embert a komfortzónájából, és ebből mindig jó dolgok születnek”. Demeternek határozott véleménye van Habony ibizai pislogós-szipogós videójáról is.

 

 a kultúrmogul, aki ezek szerint minden pillanatban nyomon követhette Orbán bizalmasát, bár bizalmas viszonyban azért nem áll vele.

Az interjúban szóba került az is, hogy Habony 2006-ba egy házaspárt vert meg egy közlekedési vita után, amiért később jogerősen elítélték garázdaság miatt. Mint Demeter Szilárd megjegyezte:    „minden ember életében tudunk találni méltatlan dolgokat. A hibáknak pedig következményeik vannak”