Semjén Zsolt;Notre Dame;

2019-04-17 10:23:15

Semjén: az égő Notre Dame kifejezi a hitét megtagadó Franciaország tragédiáját

Totális érzéketlenségről tanúskodott Semjén Zsolt nyilatkozata, a katedrális leégéséről szólva a franciák keresztényietlen hozzáállását emlegette a Hír TV műsorában. A segítségnyújtással viszont nem sietne az elviekben keresztény, demokrata politikus.Totális érzéketlenségről tanúskodott Semjén Zsolt nyilatkozata, a katedrális leégéséről szólva a franciák keresztényietlen hozzáállását emlegette a Hír TV műsorában. A segítségnyújtással viszont nem sietne az elvilekben keresztény, demokrata politikus.

- mondta Semjén Zsolt kedd este, a kormányközelivé tett Hír TV műsorában, kihangsúlyozva, hogy magánvéleményéről van szó.

Ha ennyi nem lenne elég az áldozathibáztatásból, Semjén tovább is lépett: szerinte abban, hogy a tragédia megtörténhetett, szekularista egyházellenes politika vastagon benne van. „Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához” - fejtegette a műsorban Semjén, és hozzátette, eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy a katedrális ilyen lerombolt állapotba jusson. A segítségnyújtás, támogatás kapcsán viszont csak annyit tartott fontosnak megjegyezni, hogy amennyiben nemzetközi mozgalom indul a Notre-Dame támogatására, Magyarország, mint keresztény ország ezt meg fogja fontolni.

Megfontolni. Ennél még Szijjártó Péter külügyminiszter is többet ígért, amikor Magyarország részéről anyagi támogatásáról biztosította a francia államot.

Tegyük hozzá, Semjénnek pár mondattal sikerült meghajlítania a valóságot is:

Mi pedig abban bízhatunk, hogy nem kell megtapasztaljunk hasonló nagyságrendű veszteséget Magyarországon – és nem kell szembesülnünk vele,mennyivel támogatják a felújítást a NER leggazdagabb megbízottjai.