Gerkens helyett egy Mészáros-közeli alpolgármester került be a TV2 igazgatóságába

Publikálás dátuma
2019.05.02. 17:44

Fotó: Népszava
A fideszes, alcsútdobozi Tima Jánost delegálták a médiavállalat vezetőségébe.
A cégbíróságon április 30-án iktatott kérelem szerint a múlt hónap közepén tartott közgyűlésen eldőlt, hogy Dirk Gerkens távozik a TV2 igazgatóságából, valamint, hogy helyére Alcsútdoboz fideszes alpolgármesterét, Tima Jánost delegálták – írja a HVG
Tima több Mészáros-érdekeltségben is fontos szerepet tölt be:

az Opusban, a Konzumban és az Appeninnben épp úgy felügyelőbizottsági tag, mint a Magyar Sportmárka Zrt.-nél. Az ülésen elfogadták a társaság 2018. évi beszámolóját is, amelynek főbb számai a következőképpen festenek:
  • 35 milliárd forint eszközök/tőke és forrás összesen
  • 6,1 milliárd forint saját tőke
  • valamint 1,686 milliárd forint adózás utáni eredmény.
Szerző
Témák
TV2
Frissítve: 2019.05.02. 17:46

Markáns hidegfront rontja el a hétvégét

Publikálás dátuma
2019.05.02. 15:54

Fotó: Chris Bailey / AFP
Egy hidegfront nyomán erős lehűlésre kell készülni a hétvégén, vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik a levegő, másutt 20 fok is lehet. Emellett erős szélre és esőre is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Pénteken nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet,

némi napsütés reggel elsősorban a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar. Nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is lesznek, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 16-23 fokig melegszik a levegő. a Tiszántúlon lesz a melegebb.
Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég,

de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten, keleten néhol zivatar is kialakulhat. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 12-22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.  
Vasárnap sokfelé várható eső, zápor. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb hőmérséklet 6-20 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb - olvasható az előrejelzésben.
Szerző
Témák
időjárás
Frissítve: 2019.05.02. 16:31

Vádemelés jöhet az ÁSZ-székház kipingálása miatt

Publikálás dátuma
2019.05.02. 15:41
Gulyás Márton, az összefestékezett ÁSZ-névtábla és rendőrök társaságában
Fotó: Népszava
Gulyás Márton társaival több méter hosszan festette narancssárgára az Állami Számvevőszék épületét, most többmilliós rongálás miatt kell felelniük. Érdekes időpontban indultak be a hatósági fogaskerekek.
Lezárta a nyomozást a BRFK Gulyás Márton és kilenc társa ellen, akik tavaly január 17-én narancssárga festékkel dekorálták ki az Állami Számvevőszék Apáczai Csere János utcai épületét – derül ki a rendőrség (Gulyást csak G. Mártonként említő) közleményéből. A festéket a Közös Ország Mozgalom (KOM) akciójának keretében kenték fel, és véletlenül kijutott belőle az ÁSZ-székház tömbjében üzemelő étterem falára is. Az V. kerületi nyomozók szerint az elkövetők a rongálással több mint hárommillió forint kárt okoztak. A tíz aktivistát most rongálással gyanúsítják, és mivel az eljárás lezárult, az ügy vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség elé kerül.
Talán csak érdekes egybeesés, de a rendőrség a nyomozás lezárásról pont aznap tájékoztatta Gulyás Mártont, amikor a Közös Ország Mozgalom levetítette a kamupártokról szóló leleplező filmjét. „A bemutató napján kaptam a telefont, hogy az ügyészség kéri a rendőrségtől az anyagokat” – mondta lapunknak az aktivista, aki röhejesnek tartja eljárást, hiszen egyértelmű, hogy céljuk nem a rongálás, hanem politikai véleménynyilvánítás
„Boldog lehet az az ország, ahol egy ilyen festési ügy a legfontosabb”

– jegyezte meg. Gulyás a költségekről szólva hozzátette, a KOM saját költségén vállalta az étterem homlokzatának letakarítását, a festéket pedig egy magasnyomású vízsugaras készülékkel, néhány tízezer forintos költséggel nyomtalanul el tudták tüntetni. A politikai aktivista ellen egyébként március végén nyilvános körözést adott ki a rendőrség, amiért elmulasztott egy bíróság tárgyalást egy, 2016-os ügy kapcsán. Gulyás Márton önként ment be az illetékes kapitányságra, ahol őrizetbe vették, és egy teljes hétvégére a fogdán is tartották. Nyilván, csak a rendőrségi protokoll kedvéért.

Elios, 4-es metró? A firkálás az igazi ügy!

A rendőrség és az ügyészség váratlan aktivitással foglalkozik a kormányellenes tüntetők, aktivisták ügyeivel: csütörtökön derült ki, hogy rongálás és garázdaság (firkálás és felborogatott virágládák) miatt vádat emeltek két, Kossuth téri demonstráló ellen, de szintén a napokban gyanúsították meg hivatalos személy elleni erőszakkal Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikust is. Csütörtökön továbbá megtudhattuk, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda két év után sem talált bűncselekményre utaló nyomot a 4-es metró ügyében folytatott nyomozásban – hiába tett feljelentést az ügyben Miniszterelnökség, hiába beszélt 167 milliárd forintos károkozás gyanújáról a csalás elleni uniós hivatal, az OLAF is; a rendőrség szerint itt ugyanígy nincs semmi látnivaló, ahogy az Elios-botrányban sem volt.
Szerző