Zsineggel megfojtotta és a szekrény alá ásta el a nagybácsi az unokahúgát, akivel rendszeresen szexelt

Publikálás dátuma
2019.05.06. 20:13
Képünk illusztráció
Fotó: Brendan Smialowski /
Tizenegy évvel a gyilkosság után született ítélet az ügyben.
Hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszéken folytatódott annak a rezi férfinak a pere, aki 11 évvel ezelőtt megfojtotta az unokahúgát, majd a holttestét elásta a pincében. A vád szerint a férfi rendszeresen szexelt a 16 éves unokahúgával, írja a 24.hu. A lánynak még 2007-ben veszett nyoma Rezi településen, egy reggel nem érkezett meg az iskolába. A szülők jelentették a Keszthelyi Rendőrkapitányságon. A keszthelyi rendőrök feltérképezték a lány teljes kapcsolatrendszerét, és személyiségéről is megfelelő képet alkottak. A nyomozókat végül az egyik tanú meghallgatása vitte közelebb a megoldáshoz. A baráti körhöz tartozók egyike elmondta, hogy egyszer szemtanúja volt egy olyan jelenetnek, amikor a lány nagybátyja pénzt adott át unokahúgának. Elmondta azt is, hogy furcsállotta a pénzátadás körülményeit, túlzottan bizalmaskodónak és intimnek találta, ahogyan a nagybácsi a lánnyal viselkedett. B. János végül bevallotta, hogy ő ölte meg az unokahúgát. Részletes beismerő vallomást tett, elmondta, hogy egy zsineggel megfojtotta áldozatát. Kihallgatásán azt kérte, hogy ne kelljen abba a házba kimennie, mely jelenleg is családjának tulajdonát képezi. Teljes pontossággal elmondta, hogy hova rejtette a holttestet 2007-ben. B. János az elásott holttest fölé egy bútorlapot, arra pedig egy szekrényt helyezett. Miután elhúzták a tárgyakat és ásni kezdtek, elő is került a lány csontváza.  A nagybácsi a gyanúsítotti kihallgatása során azt mondta hogy a lány az eltűnés napján meglátogatta őt, és pár ezer forintot kért tőle. Amikor ő ezt megtagadta, unokahúga elhagyta a házat, azonban később ismét visszatért, és még nagyobb összeget követelt. Később azt is elmondta, hogy a lány öngyilkos akart lenni, bár arra, hogy ezt miért tette volna, nem adott magyarázatot. Azt viszont elmesélte, hogy ő meg akarta győzni unokahúgát arról, hogy nem szabad véget vetnie az életének, mert az roppant fájdalommal jár. Elmondta, hogy amikor kettesben az ágyon ülve beszélgettek, a lány leszedett a ruhájáról egy zsinórt, majd a saját nyakába akasztotta. B. János azt állította, innentől már nem sok mindenre emlékszik, a következő tiszta képe az, hogy unokahúga holtan fekszik mellette az ágyon. Ezt követően a pincébe vonszolta, majd elásta. Kiderült, hogy a gyilkossághoz használt zsinór az elhunyt lány nadrágjából származott. A nagybácsi a korábbi vallomásával ellentétben most már tagadta, hogy szexelt volna az unokahúgával. Most már azt állította, hogy húgaként szerette a lányt, és sohasem tekintett rá nőként.
Szerző
Frissítve: 2019.05.07. 16:55

Leszakította párja lépét és eltörte bordáját egy sárbogárdi férfi

Publikálás dátuma
2019.05.06. 17:56
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
A bántalmazó férfi úgy megverte a nőt egy fa rúddal, hogy életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.
Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indítványozta annak a sárbogárdi férfinek a letartóztatását, aki úgy megverte pár nappal ezelőtt az élettársát egy fa rúddal, hogy életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani – olvasható az ugyeszseg.hu oldalán.
Előzetes szóváltást követően az ittas férfi fejen ütötte a párját, majd egy henger alakú fa nyéllel a bordáira és hasára ütött. A nő megpróbált a kezeivel védekezni, de a férfi a rúddal többször is a kezeire ütött.

Az asszony kimenekült az udvarra, de a féltékenységtől megvadult férfi kézzel tovább ütötte a fejét. A bántalmazott nő autóbusszal Alapra utazott az ismerőseihez, akik azonnal mentőt hívtak és értesítették a rendőrséget. Az áldozat maradandó fogyatékosságot eredményező életveszélyes sérülést szenvedett,
a lépe megrepedt, azt műtéti úton el kellett távolítani, valamint az egyik bal oldali bordája is eltört.

A többszörösen visszaeső férfi büntetőeljárások hatálya alatt állva követte el az újabb bűncselekményt. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.
Szerző
Frissítve: 2019.05.06. 20:55

Fegyverrel a kezében követelt hitelt egy részeg férfi Balatonfőkajáron

Publikálás dátuma
2019.05.06. 15:32
Illusztráció/Thinkstock
Nehéz anyagi helyzetére hivatkozva magyarázta mennyi pénzre lenne szüksége.
A Veszprémi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 52 éves férfival szemben, aki riasztópisztollyal lőtt a balatonfőkajári pénzintézet padozatába, mert nem intézték a kérelmét ittas állapota miatt– írja a 24.hu. Az anyagi gondokkal küszködő elkövető tavaly nyáron jelent meg a fiókban, hogy hitelt vegyen fel. Szándékát közölte a fiókvezetővel, aki a személyazonosságának igazolására kérte. A férfi erre elment, majd rövidesen az igazolványával, valamint egy üveg itallal és egy pohárral a kezében tért vissza.  
A férfi az italt, a poharat, valamint egy gáz-riasztó pisztolyt is a pultra helyezte, és nehéz anyagi helyzetét taglalva közölte, hogy mennyi pénzre lenne szüksége.

Mindeközben többször is fogyasztott az italból, a pisztolyt pedig a tokjába visszatette. A fiókvezető tartott a férfitól és megtagadta az ügyintézést, majd arra kérte, hogy távozzon. Az elkövető erre kiment, de rövidesen visszatért, majd továbbra is anyagi helyzetét és hitelfelvételi igényét hangoztatta. A fiókvezető erre átment a mellette dolgozó kolléganőjéhez, de a férfi követte, és az ott álló ügyfelet eltolva próbált a pulthoz férni. 
Az ügyintézők továbbra sem foglalkoztak vele, mire a férfi elővette riasztópisztolyát, csőre töltötte, s a másik ügyfél mellett a padozatba lőtt. A lövés hatására a nő összeesett az ijedtségtől.

A támadó ezután eltette a pisztolyt, de továbbra is indulatosan kiabált. Végül a helyszínen értesítésre megjelenő biztonsági őr egy székbe nyomta és elvette a pisztolyát.
A rendőrök megérkezését követően az elkövető előbb megnyugodott, majd újra hangoskodni kezdett, és végül egy hirtelen mozdulattal kirúgta az előtte lévő térelválasztó üvegét.

A férfinak ezen túlmenően lőfegyverrel visszaélés bűntettéért is felelnie kell a bíróság előtt, egy engedély nélkül tartott másik, forgótáras pisztoly és a hozzá tartozó lőszerek miatt.
Szerző
Témák
hitel