Szexuális erőszakkal is gyanúsítják a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

Publikálás dátuma
2019.06.03. 08:39

Fotó: police.hu
R.Szilveszter megerőszakolhatta a családanyát, mielőtt megfojtotta és kifosztotta.
A különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás mellett szexuális erőszakkal is meggyanúsította a rendőrség Kardosné Gyurik Krisztina feltelezett gyilkosát – írja a Blikk. R. Szilvesztert azzal gyanúsítják, hogy 2013. szeptemberében megtámadta majd leütötte a lakóhelye közelében kocogó családanyát, 
az eszméletlen nőt egy bokros területre hurcolva megerőszakolta, megkötözte majd megfojtotta, aztán az áldozata ruháival és mobiltelefonjával elmenekült.

Mint azt már korábban megírtuk, 2013. szeptember 25-én Krisztina az otthonából futni indult, de sosem tért haza. Férje és fia azonnal a keresésére indult, majd nem sokkal később, közel a család házától a rendőrök megtalálták a brutálisan meggyilkolt nő lemeztelenített holttestét.
Szerző

Kifizetné a 15 milliós óvadékot a Viking kapitánya

Publikálás dátuma
2019.06.03. 07:38

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Így Budapest területén, nyomkövetővel a lábán szabadon mozoghatna.
 Kifizeti a 15 millió forintos óvadékot a Viking Sigyn kapitánya, Jurij C., ha a szombaton született bírósági végzés véglegessé válik – írja a Blikk.
A bíró egy hónapra elrendelte az ukrán férfi letartóztatását, de emellett megállapította, hogy óvadék letétele esetén Budapest területén, nyomkövetővel a lábán mozoghat.

Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett, ezért kerül másodfokra az ügy tárgyalása.  – Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el – közölte a lappal dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral látja el a hajóskapitány védelmét. 
A szállodahajó kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki.

Mint azt már korábban megírtuk, felborult és elsüllyedt egy Hableány nevű sétahajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este. A hajókatasztrófában hét ember meghalt, hét túlélőt találtak, 21 eltűntet pedig jelenleg is keresnek a hatóságok – valószínűleg már csak halottakat találnak majd, a testek kiemelését viszont nehezíti az áradás, a búvárok jelenleg lemerülni sem tudnak a hajó roncsaihoz.

Nem jelezte előzési szándékát a Viking kapitánya

Nem figyelmeztette a Viking Sigyn szállodahajó a Hableány sétahajót, hogy előzni akar – nyilatkozta a TV2 Tények c. műsorának Tolnay Zoltán hajóskapitány, aki szintén a Dunán volt múlt szerdán, amikor a Hableány a fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzetével elsüllyedt. Tolnay  a csatornának azt mondta, folyamatosan figyelik a rádiókat a vízen, több frekvencia is be van állítva, de előzési szándékról nem kaptak semmilyen értesítést.

Szerző
Témák
hajóbaleset
Frissítve: 2019.06.03. 08:42

Egy ember meghalt, négyen megsérültek egy szabolcsi balesetben

Publikálás dátuma
2019.06.02. 21:14
illusztráció
Fotó: Népszava
Egy 38 éves mátészalkai lakos vesztette életét, amikor két személyautó összeütközött.
Halálos közlekedési baleset történt Nyírcsaholy és Fábiánháza között vasárnap kora délután, írja a police.hu. Két személygépkocsi összeütközött, aminek következtében egy 38 éves mátészalkai lakos a helyszínen életét vesztette.
További négy sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, az útlezárást 18 óra 50 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.
Szerző