A Jobbik még gondolkodik, miközben az LMP már ejtette Puzsért

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:44

Fotó: Népszava
A párt budapesti választmánya június 6-án összeül, hogy állást foglaljon „a kialakult új helyzetben”.
„Az LMP Ügyvezető Elnöksége felmondja a Puzsér Róberttel kötött szerződést. Támogatásunk feltétele volt, hogy a jelölt részt vegyen az előválasztásban. Minden továbbiról az LMP a napokban dönt. Határozott célunk, hogy Tarlós Istvánnak egy ellenzéki kihívója legyen ősszel”

– ez áll abban a nyilatkozatban, melyet Kanász Nagy Máté, az LMP ügyvezetője juttatott el a Mércének. Eközben Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke a Népszavával közölte: a Jobbik elnöksége még februárban döntött úgy a párt Budapesti Választmánya javaslatára, hogy támogatja Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt indulását, egyben a jelöltet arra kéri, hogy mérettesse meg magát az ellenzéki előválasztáson. A Jobbik maga is aktívan részt vett az előválasztást előkészítő civil bizottság munkájában – hangsúlyozta, hozzátéve:
„június 6-án, a Jobbik Budapesti Választmánya újra összeül, hogy a kialakult új helyzetben állást foglaljon, és javaslatot tegyen az országos elnöksége számára, amely testület dönteni fog az ügyben.”

Hétfő reggel Puzsér a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ha egyes körülmények nem változnak, nem vesz részt a főpolgármester-jelölti előválasztáson, erről itt írtunk bővebben.
„Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk”

– fogalmazott.

Szerző
Frissítve: 2019.06.03. 12:41

Alkalmatlan lehet a rozsdás mentődaru a Hableány kiemelésére

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:04

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Egy szakember szerint már évek óta semmire nem használják a darut.
Bár napok óta a hajóbaleset helyszínén áll egy rozsdás mentődaru, egy szakember szerint alkalmatlan arra, hogy kiemelje a Hableányt – írja a 24.hu. A portál által megkérdezett, mentésben részt vevő szakember szerint
már évek óta semmire nem használják tragédia helyszínére vitt a darut, és igazából csak arra jó, hogy megnyugtassa az embereket.

Elmondása szerint egyedül a Clark Ádám úszódaru képes arra, hogy kiemelje a roncsot, ám olyan magas a vízállás, hogy képtelen megközelíteni a helyszínt, mert nem fér át a híd alatt. Mindeközben lezárta a rendőrség a Margit-híd déli oldalát a gyalogosforgalom elől. Jelenleg a híd alatt zajlanak az előkészületi munkálatok. 
Koreai katonák érkeztek a helyszínre, akiknek az a tervük, hogy a híd alá épített új pontonról lemerülnek és megpróbálják megközelíteni a roncsot.

Szerző
Témák
hajóbaleset
Frissítve: 2019.06.04. 08:31

A Momentum főpolgármester-jelöltje szövetségre hívja a „Fidesz-árvákat” is

Publikálás dátuma
2019.06.03. 10:14
Kerpel-Fronius Gábor
Fotó: Kerpel-Fronius Gábor Facebook oldala
Az ötvenhárom éves cégvezető jelen állás szerint csak Karácsony Gergellyel mérkőzik meg az előválasztáson.
– Hatalmas a feladatunk, de legalább adott. Vissza kell vennünk a „Fidesz-maffiától” Budapestet – így mutatkozott be hivatalosan is a Momentum főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábort – mint ahogy előre jeleztük – nagy többséggel választotta meg aspiránsának az EP-választás meglepetés pártjának küldöttgyűlése. Az ötvenhárom éves cégvezető jelen állás szerint csak Karácsony Gergellyel mérkőzik meg, hiszen Puzsér Róbert médiaszemélyiség, az LMP-Jobbik független favoritja ma jelentette be, hogy kiszáll a még el sem indult procedúrából. – A Momentumnak van egy 2030-ig tartó, konkrét elképzeléseket tartalmazó, Budapest 2.0 nevű programja. Én ezt képviselem – mondta a friss főpolgármesterjelölt. Kerpel-Fronius egyébként szenvedélyesen szidta a „Fidesz-maffiát”, amely elrabolta Budapestet. Főképp az ingatlan és a parkolási „maffia” miatt. A Momentum jelöltjének ígéretei szerint a fővárosiaknak megválasztása esetén nem kell arra kényszerülnie, hogy a jövedelmük több, mint 30 százalékát a lakhatásra kelljen költeniük. Arra sem, – folytatta –, hogy mindenért autóba kényszerüljenek. – Alternatív, környezetkímélő megoldásokat nyújtanánk, olyanokat, amelyek racionálisabbak is, mint mindig kocsiba ülni – fogalmazott.
Kerpel-Frónius szerepfelfogása szerint egy főpolgármesternek elképzelhetetlen hallgatnia, amikor például a város és az ország egyik legkiválóbb egyetemét kiteszik az országból. Vagy éppen amikor egy tollvonással kicsinálják az ’56-ös intézetet. A jelölt azért hiszi azt, hogy ő a megfelelő ember Tarlós István kihívására, mert értelmezése szerint olyan valakire van szükség, aki képes megszólítani a jobb-és baloldali szavazókat is. – Fiatal egyetemistaként éltem át a rendszerváltást, emlékszem az álmaimra. Arra a polgári Magyarországra is, amelyet a Fidesz kínált 1998-ban. Szövetségre hívom azokat a „Fidesz-árvákat”, akik akkor ebben a reményben voksoltak a pártra. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke leszögezte, elkötelezettek amellett, hogy egy ellenzéki jelölt álljon „Tarlós István Fidesz maffia védőügynökkel” szemben. Ehhez szerinte a legjobb út az előválasztás. – Minden budapestinek az az érdeke, hogy legyen verseny, ez hozza ki a legjobbat a jelöltekből. Aki pedig nyerni tud, méltó kihívó lehet – magyarázta. Fekete-Győr megvilágította azt is, hogy miért döntöttek saját aspiráns mellett. – A momentum tíz kerületben a legerősebb, tizenháromban pedig a második legerősebb ellenzéki párt lett. Felelősség, hogy egy Tarlóssal szembeni polgármesterjelölt kiválasztásába beszálljunk, és így az előválasztás komolyabbá tegyük – magyarázta. Kerpel-Froniust Fekete-Győr úgy jellemezte, hogy az egyik meghatározó véleményvezér a pártban.
Szerző
Témák
Momentum
Frissítve: 2019.06.03. 12:06