Előfizetés

Ötös lottó – Kihúzták a nyerőszámokat, egy Joker-telitalálat van

MTI
Publikálás dátuma
2019.06.08. 20:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 23. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 26 (huszonhat) 31 (harmincegy) 35 (harmincöt) 65 (hatvanöt) 87 (nyolcvanhét) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 19 darab, nyereményük egyenként 2.699.135 forint; 3 találatos szelvény 1.793 darab, nyereményük egyenként 30.510 forint; 2 találatos szelvény 57.866 darab, nyereményük egyenként 2.070 forint. Joker: 021828 Az 1 darab Joker-telitalálatra 28.318.190 forintot fizetnek. 

Gruevszki külügyminisztériumi helyettes államtitkárral találkozott, amikor újságírók rajtakapták

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.08. 19:50
Nikola Gruevszki
Fotó: JOHN THYS / AFP
A találkozó helyszíne egy olyan lakás volt, ami egy letelepedési kötvényes tulajdona lehet, szomszédja pedig pont a 444.hu szerkesztősége.
Rejtély, hogy mit csinált pénteken Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, amikor megjelent a 444.hu szerkesztősége melletti lakásnál. A váratlan találkozás alkalmából a 444 megpróbálta szóra bírni a hazájában korrupcióért elítélt, de Orbánnál menedékre találó bukott kormányfőt, ám az csak annyit mondott, hogy nem mond semmit. A portál viszont felismerte az egyik személyt Gruevszki társaságából, így annyi már kiderült:
Joó Istvánnal, a Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárával találkozott a volt macedón miniszterelnök.

Joóról azt írják, korábban otthonosan mozgott a balkáni gazdasággal kapcsolatos témákban, 2015-ben erről adott elő egy rendezvényen. A lakásról pedig, hogy lassan egy éve üres. A földhivatali adatok szerint két kínai állampolgár tulajdonában van, és egyiküket letelepedési kötvényvásárlóként jelölték meg egy tavaly a 444-nek és a Dirket36-nak elküldött, feladó nélküli levélben.
A Népszava értesülése szerint június 12-én, a washingtoni magyar nagykövetség egyik rendezvényén éppen Joó István lesz a díszvendég. Ráadásul rajta kívül David Cornstein amerikai magyar nagykövet is ebben a státuszban vesz részt az eseményen.

„Semmi különös”

A 444.hu megkeresésére a külügyminisztérium azt közölte:  Semmi különös nincs abban, hogy a Külügyminisztérium kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki sokáig saját hazája miniszterelnöke volt.

Bige László szerint egyetlen ember bosszújáért vonultak fel ellene az állami szervek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.08. 18:57
Bige László nyilatkozik az RTL Híradónak
Fotó: RTL Híradó
Amivel gyanúsítják, azt nem követte el, nyilakozta a vállalkozó, aki bezárná szolnoki gyárát, ha nem indulhat újra a termelés jövőhéten.
Egy törvénytelen ügy mellett, egyetlen ember magánérdekében indul el az országos rendőrség, ügyészség és az állami hivatalok - nyilatkozta Bige László, az ország egyik leggazdagabb vállalkozója az RTL Híradónak. Szándékosan akarják tönkretenni őt, serinte nem is a cégei kellenek a meg nem nevezett személnyek, hanem bosszúhadjáratról van szó, mondta.
A termelés egy hete áll a Bige Holding szolnoki gyárában, és mint Bige nyilatkozta, ha jövőhétig nem változik a helyzet, bezárja a gyárat.

Ezzel 250 ember is elveszthetné munkáját. A magyar műtrágyakirály vállalkozása körül tavaly kezdtek el csapkodni a villámok. A rendőrség és a katasztrófavédelem 2018 novemberében szokatlanul nagy erők bevonásával hajtott végre rajtaütést a szolnoki gyárban. Egy 300 fős egység majdnem egy teljes napon át kutatott a cég irodáiban. A hatóságok akkor azt állították, hogy hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények okán indult az akció. Állítólag a NAV is rászállt az üzletemberre, de beszédes, hogy csak a Bige-érdekeltségeket érintette hátrányosan az a márciusi „általános törvénymódosítás” is, ami után a vegyipari cégek már nem igényelhették vissza a felhasznált gázmennyiség utáni tárolási díjat. Ez a módosítás több milliárd forinttal csökkenthette a vállalat nyereségét.
Május végén gyanúsítottként hallgatták ki Bigét. Szerinte viszont megzsarolták vagy lefizették azt, aki vallomást tett ellene, amivel gyanúsítják, azt pedig nem követte el. A rendőrség a Híradó megkeresésére azt mondta, adatvédelmi okokból nem adhatnak tájékoztatást a zsarolás miatt indult nyomozásról.

Felfüggesztették a szolnoki gyár működését

Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t szombaton arról tájékoztatta, hogy felfüggesztette a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Elmondta: a hatóság szakemberei ismételten hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak. Ebből következően a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését - közölte. Sajtóhírek szerint a határozat alapján a szolnoki üzem akár 90 napig is zárva maradhat.