Jön a kánikula, 35-36 fok is lehet

Publikálás dátuma
2019.06.09. 15:28

Fotó: AFP
Egész héten szenvedni fog, aki nem bírja a hőséget.
A következő napokban fokozódik a meleg, a hét második felében 35-36 fok is lehet. A héten helyenként, a hét végén már többfelé lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Hétfőn napos idő lesz csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 13-19 fok lesz. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő. Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken a napos idő mellett legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet kedden 15-20, szerdán 16-21, csütörtökön 16-22, pénteken 17-22 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 29-33, szerdán 30-34, csütörtökön és pénteken 31-35 fok között alakulnak. Szombaton is napos időre lehet számítani. Helyenként - főként északnyugaton, északon - lehet zápor, zivatar. A szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17-23, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul. Vasárnap is több órára kisüt a nap. Ezzel együtt több helyen lehet zápor, zivatar, akár viharos széllökéssel. A minimumhőmérséklet 18-24, a maximum 30-35 fok között alakul, de északnyugaton már kissé hűvösebb is lehet. 
Szerző

Dunakeszin is összefog az ellenzék, közös polgármesterjelöltet indítanak

Publikálás dátuma
2019.06.09. 14:28
Gerner Péter
A több hónapig tartó egyeztető tárgyalások után Gerner Pétert indítják.
A dunakeszi ellenzék, öt párt és egy mozgalom egyetlen közös jelöltet indít a város fideszes jelöltje ellen az őszi polgármester-választáson - jelentették be vasárnap. Abban is megállapodtak, hogy az ötvenezer lakosú Pest megyei város mind a tíz körzetében közös képviselőjelölt indul majd. A dunakeszi sajtótájékoztatón a közös polgármesterjelölt, a függetlenként induló Gerner Péter elmondta, hogy 
több hónapos egyeztető tárgyalások eredményeként jött létre a megállapodás az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom között.

Sikerült a város érdekeit szem előtt tartva az ellentétes politikai nézeteket háttérbe szorítani - emelte ki. A közös jelölt arról is szólt, hogy a gyors ütemben fejlődő agglomerációs városban a lakosság lélekszámának növekedésével nem tart lépést az infrastruktúra fejődése. Kevés az óvodai hely, az óvodák, iskolák zsúfoltak, gyakoriak a közlekedési dugók - példálózott -, hozzátéve, hogy ezen a helyzeten akarnak változtatni. 
A legfontosabb feladat a zöldfelületek növelése - tette hozzá. Városfejlesztési koncepciójuk összeállításához a következő hetekben a pártok képviselői felkeresik a városban élőket, hogy az ő véleményük szerint alakítsák ki a végleges programot

- közölte. Gerner Péter az MTI-nek azt mondta, hogy informatikusként, menedzserként a vállalkozásában kellő tapasztalatra tett szert ahhoz, hogy a várost sikerrel tudja vezetni, ha elnyeri a választók bizalmát.
Szerző
Témák
ellenzék

Ennyi adót fizetett tavaly Orbán Viktor

Publikálás dátuma
2019.06.09. 14:06

Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP
A kormányfő összevont adóalapja tavaly 21 314 621 forint volt, ennek a 15 százalékát vitte el az adó.
Megjelentek a politikusok személyi jövedelemadó-bevallásairól szóló nyilatkozatok a kormány honlapján. Orbán Viktor összevont adóalapja tavaly 21 314 621 forint volt, ennek a 15 százalékát vitte el az adó, vagyis a miniszterelnök közel 3,2 millió forint személyi jövedelemadót fizetett – írja a napi.hu. Ennél valamivel többet keresett Varga Mihály, aki a 22,6 milliós jövedelme után 2,6 millió forintnyi szja-t fizetett, Szijjártó Péter pedig szintén 22,6 millió forint után adózott, majdnem 3 millió forintot. 
Rogán Antal összevont adóalapja jóval magasabb volt a fent említett politikusokénál: meghaladta a 65 millió forintot, a fizetendő szja pedig közel 9,8 millió forintra rúgott.

Szerző
Témák
Orbán adó Rogán