Donald Trump;szexuális zaklatások;

Újra kiskorúak zaklatása miatt vették őrizetbe Jeffrey Epsteint

Az FBI tartóztatta le a szexuális bűnözők listáján is szereplő amerikai milliárdost, a gyanú szerint 14-15 éves lányokat molesztált.

Kiskorúak szexkereskedelmének vádjával tartóztatta le az FBI az amerikai milliárdos vállalkozót, Donald Trump és Bill Clinton közeli barátját, Jeffrey Epsteint, akinek hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt - írja az Index, a The Daily Beast cikkét idézve.

A gyanú szerint a férfi több tucatnyi kiskorút (legfeljebb tizennégy-tizenöt éveseket) ugyanolyan módon használt ki: készpénzzel fizetett nekik egy masszázsért, ami gyorsan szexuális zaklatásba fordult át, mindez a férfi előkelő New York-i Upper East Side-on lévő villájában vagy a Palm Beach-i otthonában. Emellett 2002 és 2005 között több tucatnyi kiskorú kereskedelmében vett részt New Yorkban és Floridában, emiatt akár negyvenöt évnyi börtönt is kaphat.  

Ugyanakkor Epstein több beosztottja is segédkezett neki abban, hogy megfelelő kiskorú lány áldozatokat találjon, akik közül néhányan végül szintén további sorstársakat szereztek be a férfinak.

A férfi törvénytelen vonzódása a kiskorúakhoz nem újkeletű dolog: több mint egy évtizede lépnek elő a férfi áldozatai a nyilvánosság elé azzal, hogy Epstein megerőszakolta őket, folyamatosan ment az ügyekben a nyomozás, cselekményeiről többször írt a sajtó, mégsem ítélték eddig hosszabb időre börtönre. 

Epstein ügyvédeinek és nagyhatalmú ismerőseinek segítségével sikerült kijárnia, hogy amikor 2007-ben robbant a hír, hogy kiskorúakat kényszerít szexre, a milliárdosnak szövetségi szinten nem kellett felelnie tetteiért, csak kétrendbeli, kiskorúakkal folytatott szexuális aktus miatt kellett bűnösnek vallania magát Palm Beach-ben, emiatt kellett aztán 13 hónapot ülnie.

A 2016-os elnökválasztási kampány alatt egyébként Epstein barátját, a jelenlegi elnök Donald Trumpot egy nő azzal vádolta meg, hogy Jeffrey Epstein buliján Trump állítólag az ágyhoz kötözte, megerőszakolta és meg is verte. Mindezt akkor, amikor a nő még csak tizenhárom éves volt. A nő a nevét nem hozta nyilvánosságra, viszont  ügyvédjével együtt tartott volna a részletekről sajtótájékoztatót Los Angelesben. Az ügyvéd az utolsó pillanatban bejelentette, hogy ügyfele annyi fenyegetést kapott, hogy inkább nem áll ki a sajtó elé.