Amazónia;Süveg Márk Saiid;

2019-08-26 14:17:57

Egy magyar rapper az amazóniai esőerdőkért alig 15 óra alatt gyűjtött egymillió forintot

Süveg Márk Saiid úgy érzi, ha volt valaha igazán fontos, hogy felelősséggel használja az ismertségét, akkor ez az.

Mint ismert, elképesztő tüzek tombolnak az amazóniai esőerdőkben, tulajdonképpen az egész világ erről beszél. Magyarországon már tűzoltók is szervezkednek, művészek is klímatudatosságra szólítanak, és most már pénzadományokat is gyűjtenek.

Kiemelkedő eredménnyel mozgósította rajongótáborát és barátait Süveg Márk Saiid, az egykori Akkezdet Phiai tagja (a rapbanda másik tagja, Závada Péter Újonc hívta életre a Művészek a klímatudatosságért elnevezésű projektet). Saiid alig 15 óra alatt egymillió forintot gyűjtött eddig össze, a kezdeményezéshez Facebookon lehet csatlakozni.

Cikkünk megjelenésének időpontjában már 1 millió 256 ezer 383 forint volt az Amazon Watch számláján. 

Frissítés: Süveg Márk Saiid kezdeményezése 22 óra alatt már elérte a több mint 2 millió 600 ezer forintot. Olvasóink pedig jelezték, hogy Péterfy-Novák Éva író is gyűjtésbe kezdett ugyanebben az ügyben, nála eddig majdnem 900 ezer forint gyűlt össze, valamint Somlai Dudi Júlia is ugyanennek a szervezetnek gyűjt pénzt, az ő kezdeményezése már majdnem elérte az 5 millió forintot.

Ha jól számolunk, akkor eddig összesen több mint 8 millió forint adományról van szó, és az összeg folyamatosan emelkedik.