Kedden már otthon hagyhatja az ernyőt

Publikálás dátuma
2019.09.09. 21:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Napsütéses időre készülhetünk, napközben akár 25 fok is lehet az előrejelzés szerint.
A tocsogós hétfő után derült lesz a kedd – írja prognózisában az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint jelzik, az éjszaka második felére a keleti tájakon is megszűnik a csapadék és kiderül az ég, majd nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Hajnalban helyenként pára- illetve ködfoltok is kialakulhatnak. A légmozgás mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. A felhősebb keleti tájakon lesz enyhébb a hajnal.  
Gyorsan feloszlanak a reggeli pára és ködfoltok is, után pedig túlnyomóan napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadékra nem kell készülnünk. A keleti, délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul – olvasható keddi előrejelzésben. 
Szerző
Témák
időjárás OMSZ

Megvan az önkormányzati szavazólap sorrendje

Publikálás dátuma
2019.09.09. 20:32

Fotó: Népszava
Tarlós István lesz az első, majd Berki Krisztián, Thürmer Gyula, Puzsér Róbert és Karácsony Gergely következik.
Kisorsolta a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét hétfőn a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), eszerint a lapon egyelőre öt jelöl szerepel. A főváros honlapján közzétett határozat szerint az október 13-ai voksoláson Tarlós István lesz az első a szavazólapon. A kormánypárti főpolgármestert a celeb Berki Krisztián, a Munkáspárt vezetője Thürmer Gyula, a független Puzsér Róbert és az ellenzék közös jelöltje, Karácsony Gergely követi. Ha a főpolgármester-aspiránsok ajánlásainak ellenőrzéseinél kiderül, hogy egy jelöltnek nincs meg a szükséges 5 ezer érvényes ajánlása – vagy mert visszalép –, akkor kihúzzák, ezzel azonban a szavazólapon a jelöltek egymáshoz viszonyított sorrendje már nem változik meg. Karácsony Gergely egyébként több mint 16 ezer jelölést adott le augusztus végén. Tarlós Istvánnak néhány óra alatt jött össze a kellő számú szignó, több mint 12 ezer. Puzsér Róbert 6300, míg Berki Krisztián a határidő előtt állítása szerint csaknem tízezer aláírást gyűjtött. Thürmer Gyula Facebookján az utolsó hír egyelőre egy szeptember 8-ai Facebook-poszt, amelyben mindenkit arra kér, hogy segítsen, hiszen „még nincs meg minden ajánlás.” 
Szerző
Frissítve: 2019.09.09. 20:37

Karácsony több testhelyzetben is vitázna Tarlóssal

Publikálás dátuma
2019.09.09. 19:59

Fotó: Népszava
Ülve, állva vagy fekve – a főpolgármester kihívójának mindegy, a lényeg, hogy beszéljenek. Tarlós hajlandó is lenne egy face to face vitára
Miután hétfőn lejárt az ajánlásgyűjtés időszaka az önkormányzati választásokra, Karácsony Gergely vitára hívta Tarlós István főpolgármestert. Az ellenzéki pártok jelöltje a Facebookon azt írta, részéről ez a vita 
„lehet ülve, állva, fekve, reggel, este, Pesten vagy Budán, nekem mindegy. Csak legyen vita, mert ezzel tartozunk a budapestieknek”.

Tarlósnak címzett üzenetét a 444.hu szúrta ki.
 Korábban a főpolgármester sem zárta ki a vita lehetőségét. Júniusban lapunknak nyilatkozva azt mondta, „én csak olyan vitát tudok elképzelni, hogy nem előre megbeszélt témák vannak súgóemberekkel. Ha egymással szembeállunk, és előre meg nem beszélt témákról face to face egymást kérdezzük, ilyet nem zárok ki. Nem azt mondom, hogy biztosan lesz, de ilyet nem zárok ki. Operettalakításokban viszont biztosan nem veszek részt”. 
Kettejükön kívül eddig Puzsér Róbert és Berki Krisztián jelentette be, hogy sikerült összegyűjteniük elég aláírást a jelöltséghez – a videóban Karácsony azonban róluk nem beszél, úgy fogalmaz, hogy a főpolgármester-választáson csak neki és Tarlósnak van érdemi esélye.
Szerző