Kamion gázolta halálra egy motor utasát Zuglóban

Publikálás dátuma
2019.09.11. 14:04

Fotó: police.hu
Egy kereszteződésben történt a tragikus baleset, az áldozat a helyszínen életét vesztette.
Halálra gázolták egy motorkerékpár utasát szerda délben Budapest XIV. kerületében, a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében – mondta az MTI-nek Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Csécsi  tájékoztatása szerint egy kamion ütötte el a baleset áldozatát.  Mint a BKK Facebook-oldalán beszámolt róla, a  helyszíni szemle miatt egy órán át pótlóbusz helyettesítette a 80A trolibuszt, és elterelték a forgalmat, a közlekedés rendje azonban már helyre állt. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.11. 14:27

Törött sörösüveggel próbálták elvágni egy nő nyakát Dunaújvárosban

Publikálás dátuma
2019.09.11. 12:05
A verekedés helyszínén lefoglalt sörösüvegdarab, mint bűnjel
Fotó: police.hu
A gyanúsított az áldozat barátja, a nőnek végül sikerült kiszabadítania magát szorításából.
Élettársi vita fajult gyilkossági kísérletté vasárnap este Dunaújvárosban, az esetről a támadást csak lélekjelenléte miatt túlélő áldozat számolt be a rendőrségnek. Mint elmondta, barátjával egy lépcsőház előtt veszekedtek, az őrjöngő férfi pedig egy törött sörösüveg nyakrészével  megvágta a nő arcát. Ezután dulakodni kezdtek, és mindketten a földre kerültek, miközben a támadó szorongatta barátnőjét, és a szilánkkal próbálta elvágni a nyakát.
A nőnek egy óvatlan pillanatban sikerült kiszabadulnia, majd elmenekülnie a helyszínről. Ezután rögtön bejelentést tett a rendőrségen, a Fejér megyei nyomozók pedig a hívástól számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt - tudatta police.hu. A 40 éves újszentmargiti férfit a helyi kapitányságon őrizetbe vették, majd a szakértői vélemények és tanúmeghallgatások alapján emberölési kísérlet gyanújával indítottak ellene eljárást. Mivel a rendőrség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését is, a gyanúsított valószínűleg hosszabb ideig rács mögött maradhat.
Szerző

Egy belső hang azt mondta, hogy ollóval szúrja le szomszédját

Publikálás dátuma
2019.09.11. 08:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bakonyi férfi pedig engedelmeskedett is, éjszaka átlopózott az áldozathoz.
Emberölési kísérlet, zaklatás és magánlaksértés miatt is felelnie kell annak a bakonyi településen lakó férfinak, aki még március 25-én éjjel összeszurkálta szomszédját – írja a police.hu. A 34 éves gyanúsított már napközben ijesztően viselkedett: az utcáról kiabált be a sértettnek, és életveszélyesen megfenyegette. A fenyegetést pedig megpróbálta valóra váltani, és éjfélkor át is ment a szomszédba. A hátsó lakrész ajtóján kopogott be, mikor pedig a szomszéd ajtót nyitott, azonnal megszúrta egy ollóval.
Az áldozatot ezután hajánál fogva rángatta ki az udvarra, és miközben az menekülni próbált, még többször megdöfte.

A kétségbeesetten védekező szomszéd végül ki tudta csavarni az ollót támadója kezéből, a gyanúsított pedig hazamenekült a helyszínről. Nem sokkal később rendőrök jöttek érte, és a Veszprém megyei kapitányságra vitték. Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, arról beszélt, hogy egy belső hangnak engedelmeskedett, ezért támadt rá a szomszédra. A letartóztatását töltő gyanúsított ügyében a megyei kapitányság a napokban lezárta a nyomozást, az ügyben így hamarosan vádemelés következhet.
Szerző