önkormányzati választás;NVI;

2019-09-14 10:14:46

Valami nagy baj van a Nemzeti Választási Iroda honlapjával

Még csak véletlenül sem az adott budapesti kerület képviselő-jelöltjeit mutatja, de ennél cifrább is akad.

A választás.hu egy hónappal az önkormányzati választások előtt teljesen megtévesztő adatokat közöl a választópolgárokkal - vette észre a hirklikk.hu. A portálnak az tűnt fel péntek este, hogy a Nemzeti Választási Iroda honlapja egészen más jelölteket mutatott a XXI. kerületi egyéni képviselőjelöltekként, mint akiket a választási bizottság valóban nyilvántartásba vett. A keresését megismételve mindig más és más lett az eredmény.

A helyzetet szombat délelőtt ellenőriztük és annyiban változott, hogy minden kerületnél a a II. kerületi jelölteket mutatja a honlap. További érdekesség, hogy a jelöltek között egyet lapozva, a második oldalon bizonyos kerületeknél a tényleges jelölteket mutatja (bár az abc-sorrendbe szedett jelölteket a H-betűnél kezdi, ahol az első oldalon a II. kerületieket abbahagyta), más városrészek esetében viszont még ott sem. Egy adott városrész konkrét választókerületére rákeresve hasonló a helyzet, van, ahol jó listát mutat, máshol a keresési eredménynek semmi

köze a tényleges helyzethez.

Akad még érdekes jelenség is, péntek éjjel a főpolgármester-jelöltek listájában Puzsér Róbert Dr. Al-Rashed Ahmed néven szerepelt.

Az NVI oldala amúgy már az áprilisi választások alatt is összeomlott,  akkor Pálffy Ilona, az NVI elnöke közölte, hogy a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében a honlapot átállították egy nagyobb teherbírású technológiai megoldásra.

A portáltól keresték az NVI sajtókapcsolatokért felelős munkatársát, hogy milyen magyarázatot tud adni a péntek éjszaka történtekre, de nem érték utol.