Előfizetés

Magyar séf nyerte a nemzetközi verseny elődöntőjét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.24. 13:22

Fotó: Facebook/Koppány Levente
Koppány Levente nyerte a fiatal séfek nemzetközi versenyének Hamburgban rendezett közép-európai döntőjét.
A Michelin-csillagos Costes-ben sous chefként dolgozó Koppány Levente tíz versenyző közül lett a legjobb a fiatal séfek, a San Pellegrino Young Chef Awards regionális döntőjében. A Hamburgban rendezett nemzetközi versenyen a magyar séf szivárványos pisztrángot készített turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával – írta a Magyar Konyha.
Győzelmének köszönhetően a fiatal szakember képviselheti Magyarországot a nemzetközi séfverseny döntőjében. Milánóban jövő tavasszal a világ legjobb, 30 év alatti séfjei mérik össze tudásukat.

Terézvárosban nem aprózzák el: 10 ezer forintos utalványt kapnak az idősek a választás előtt

Népszava
Publikálás dátuma
2019.09.24. 13:15
Illusztráció
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Hassay Zsófia VI. kerületi fideszes polgármester bízik abban, hogy a „célzott és indokolt jóléti intézkedések köre tovább gyarapodhat”.
A Népszava információi szerint a napokban kezdték el kézbesíteni a Terézvárosban a választás előtti jótéteményt. A 62. életévüket betöltött kerületi lakosok az Idősek Világnapja alkalmából 10 ezer forint összegű „természetbeni támogatást”, azaz ajándék- és bevásárló utalványt kapnak. (Micsoda szerencse, hogy az idősek világnapja az önkormányzati választás előtt van.)  Az utalványokhoz mellékelt levélben Hassay Zsófia polgármester (akinek fideszes pártállása nem szerepel a papíron) rögzíti, hogy az önkormányzat vezetése kiemelt figyelmet fordít a terézvárosiak minden korosztályának megbecsülésére, így fontosnak tartja „a 62. életévüket betöltött vagy annál idősebb, a kerületben élő emberek tiszteletét és támogatását is”. A kerületvezető örömmel ad hírt arról, hogy a Terézvárosban élő idősebb lakótársak megélhetési költségeinek csökkentésére idén is biztosítják a 2014-ben bevezetett jóléti intézkedést. Ugyanakkor bízik abban, hogy „felelős városvezetési gyakorlatunknak és takarékos, a felesleges vagy pazarló kiadásokat nélkülöző gazdálkodásunknak köszönhetően a célzott és indokolt jóléti intézkedések köre tovább gyarapodhat”. Az ellenzék közben azt állítja, hogy Hassay Zsófia vagyonnyilatkozatából nem derül ki, milyen forrásokból tudott értékes családi házat vásárolni Budán, ahol most is lakik. A fideszes polgármester kihívója az összellenzéki jelöltként induló momentumos politikus, a VI. kerületben élő Soproni Tamás.

"A Fidesz legnagyobb újpesti ingatlanbotránya" miatt feljelentést tesz a Momentum

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.24. 12:54
Az egykori Ady Endre Művelődési Központ
Fotó: Google StreetView
Közparkot akartak a helyiek, de helyette százmilliókat kaszálhat egy volt fideszes államtitkár üzleti köre.
"A Fidesz eddigi legnagyobb újpesti ingatlanbotrányáról kell beszélni ebben a kerületben" - így vezette fel az ellenzéki pártok közös újpesti sajtótájékoztatóját kedden Varjú László, a kerület DK-s országgyűlési képviselője. 500 millióért adták el a mögötte lévő területet - nézett hátra -, míg az azzal szembelévőt, ugyanolyan adottságokkal 1200-ért árulják. Az ellenzék külön-külön és együtt is hiába tiltakozott az adásvétel ellen, amit a fideszes vezetés tető alá hozott. 
Amiről szó van, az az Ady Endre Művelődési Központ eladása. Amikor eladásra kínálta az önkormányzat, a 6605 négyzetméteres telek besorolása még intézményi övezet volt, azaz oda lakás vagy ipari, kereskedelmi létesítmény nem kerülhetett volna, írta erről az Átlátszó. Aztán szép csendben kezdeményezték az átminősítést, ami csak egy százezer forintért kikérhető dokumentumból derülhetett volna ki az érdeklődők számára. Az egyetlen érdeklődő cég kapta a területet, haszna azon 500 és 700 millió forint között lehet. A Maximal Quality Home Kft. tulajdonosa és ügyvezetője Oláh Andor, akinek a portál szerint fideszes kötődése is van: az Íves Liget Kft.-ben a tulajdonostársa Vályi-Nagy Vilmos, a kormánypárt volt infokommunikációért felelős államtitkára. A rendkívül alacsony árat egy az átminősítés előtt készült értékbecsléssel védi az önkormányzat.
A Momentum hűtlen kezelés megalapozott gyanújával feljelentést fog tenni

- jelentette be a sajtótájékoztatón Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. A szöveget már megfogalmazták, és legkésőbb szerdáig be is adják azt.
Az eladás során nem csak az ellenzék tiltakozását vette semmibe Wintermantel Zsolt és a fideszes vezetés, de egy petíciót is, amivel 2258 helyi kérte közpark létesítését a művelődési központ helyén - vette át a szót Déri Tibor, az ellenzék támogatásával induló momentumos újpesti polgármesterjelölt. Wintermantel korábban is kész volt egy utcányi fát betonnal felcserélni, és kész két hektár fa kiszakítására a Farkas-erdőből, egy íjász-központ kedvéért, tette hozzá. Déri emberközpontú és zöld városvezetést ígér.