Nem engedi Baranyi, hogy megsemmisítsek a ferencvárosi iratokat

Publikálás dátuma
2019.10.14. 14:53

Fotó: Népszava
„Állítólag itt nagytakarítás kezdődik, és nem olyan, amilyet én ígértem” – mondta az új polgármester.
Alig néhány órával azután, hogy megválasztották Ferencváros polgármesterének, Baranyi Krisztina új képviselőtársai és az LMP-s Csárdi Antal társaságában megjelent a IX. kerületi polgármesteri hivatalban, hogy felhívja a figyelmet arra, szerintük fennáll az iratmegsemmisítés veszélye – írja a 444. A lap szerint az eddigi polgármester, Bácskai János irodája előtt állva Baranyi arról beszélt, hogy a hivatalból semmi sem tűnhet el, és ha bármilyen dokumentum, megbízás, szerződés kikerül az épületből, az törvénytelen. „Több jelzést kaptunk arról, hogy itt nagytakarítás kezdődik, és nem olyan, amilyet én ígértem” – mondta, utalva a gyanúra, hogy necces iratok eltüntetésére készülnek a hivatalban. Szerinte ezeket a dokumentumokat, melyeket soha nem iktatta, a polgármester és a kabinetvezető irodájában őrzik. Végül ígéretet tett arra, hogy ezek az iratok nem fognak eltűnni, és az új képviselő-testület segítségével rendet fognak tenni. 
Szerző

Kedden is süt majd a nap

Publikálás dátuma
2019.10.14. 14:49
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 26 fok között várható.
Hétfőn, az éjszaka első felében még magasszintű felhőzet várható, de hajnalra csökkenni kezd, helyenként pedig pára- és ködfoltok képződnek, a Dráva mentén lehet sűrűbb a ködtakaró. Kedden azonban gyorsan feloszlanak a ködfoltok, ezt követően napos, száraz idő várható, a nyugati tájak fölé sodródhat be némi fátyolfelhőzet. A délies szél helyenként megélénkül, az Észak-Dunántúlon többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul. A szélvédett, derült területeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 26 fok között várható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint.
Szerző
Témák
időjárás kedd

Az FVB hivatalossá tette Karácsony győzelmét

Publikálás dátuma
2019.10.14. 14:27

Fotó: Erdős Dénes
A választók 353 593 szavazattal választották meg az új főpolgármestert a Fővárosi Választási Bizottság szerint.
Az FVB hétfőn összesítette az 1408 szavazóköri eredményt: a névjegyzékben 1 367 945 választó szerepelt, közülük a vasárnapi szavazáson 704 073-an jelentek meg. Az urnákban 703 606 lebélyegzett szavazólap volt, érvénytelen volt közülük 8388, érvényes 695 218 - írja az MTI. A jelöltek közül Tarlós István 306 608 szavazatot kapott, Berki Krisztián (független) 4045-öt, Puzsér Róbert (Állampolgárok a Centrumban Egyesület) 30 972-t, Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) 353 593-at.
Ez alapján az FVB megállapította, hogy Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré.

Az FVB határozata nem jogerős, három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani ellene. Az FVB döntése ellen a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára, illetve a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére hivatkozva lehet fellebbezni. A választási eredmény elleni jogorvoslatnak alapvető követelménye a törvénysértés pontos megjelölése és a vélelmezett jogsértés bizonyítása.
Szerző