Előfizetés

Két melegrekord is megdőlt az éjjel

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.10.22. 11:06

Fotó: DOMINGO LEIVA / AFP
Sem országosan, sem a fővárosban nem mértek még ilyen magas minimumhőmérsékletet, mint a mostani október 22-én. A meleg marad: kedden akár 27 fok is lehet.
A fővárosi és az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt keddre virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Mint írták:
az országos rekord mostanáig 15,1 fok volt, amelyet 1981-ben Makón mérek. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt Pécs Árpádtetőn, ahol mindössze 16,4 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet a leghidegebb órákban.

A fővárosban is 1981-ben volt a legenyhébb mostanáig az október 22-i hajnal, akkor 13,9 fokot regisztráltak. Most viszont a János-hegyen csupán 14,4 fokig csökkent a hőmérséklet.
Az elmúlt napokban több melegrekord is megdőlt. Az előrejelzés szerint marad az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb idő. Kedden akár 27 fok is lehet. A hétvégére mérséklődik pár fokot a meleg.

Dorosz Dávid lehet a negyedik főpolgármester-helyettes

Z. Á.
Publikálás dátuma
2019.10.22. 10:26

Fotó: atv.hu
Akár öten is lehetnek végül.
Dorosz Dávid lehet Karácsony Gergely negyedik főpolgármester-helyettese – tudta meg a Népszava. A 34 éves párbeszédes politikus legutóbb Karácsony Gergely kampányfőnöke volt. A Magyar Narancs cikke szerint Amerikából tért korábban haza, idén eladta a cégét és ezután csatlakozott a főpolgármester csapatához. Dorosz feladataihoz tartozott az „az újszerű eszközöket is alkalmazó” mozgósítás, valamint az online kampány is. Dorosz egyébként az LMP-ben kezdte a politizálást, 2010 és 2014 között parlamenti képviselő volt. 2013-ban távozott több társával együtt a pártból és alapító tagja lett a Párbeszédnek. Azt a Népszava írta meg először, hogy kezd összeállni Karácsony csapata: a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a szocialista Tüttő Kata, valamint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor lehet főpolgármester-helyettes Doroszon kívül. A stáb még nagyobb is lehet, úgy tudjuk, hogy Karácsony öt helyettessel számol majd. Arról is írtunk, hogy Karácsony kabinetfőnöke Balogh Samu várostervező lesz.

László Imre-ügy: rágalmazásért indult nyomozás a TV2 hírigazgatója, szerkesztői és egy Origós újságíró ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.22. 10:10
Ellenzéki tüntetés a TV2 székháza előtt a lejáratókampány után
Fotó: Barbara Gabriella / Népszava
A bíróság által elrendelt nyomozásról a DK azt írja, üdvözlik a döntést.
A bíróság nyomozást rendelt el a TV2 és az Origo ellen a DK-s László Imrét ért rágalmazásuk miatt - írja közleményben a Demokratikus Koalíció. A Tények című műsor és az internetes oldal "propagandistái" - ahogy a DK fogalmaz - az önkormányzati választási kampányban "minden idők egyik legaljasabb lejáratását" indították az azóta megválasztott újbudai polgármester-jelölt ellen. A Tényekben azt állította egy nevét és arcát nem vállaló, eltorzított hangon nyilatkozó személy, hogy szexuális zaklatás érte, az esetet pedig jelentette is a kórház vezetésénél. Azon túl, hogy a történetet maga a magánklinika vezetője cáfolta az RTL Híradónak, László Imre is megtett minden lehetséges jogi lépést. Az eset kapcsán tüntetést is szervezett az ellenzék, petíciót is adtak át a TV2-nek, ahol ez végül nem került be a hírekbe, helyette viszont még egyszer leadták a lejárató riportot, Lászlóról továbbra sem kérve nyilatkozatot.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság most rágalmazás vétsége miatt indult büntetőügyben rendelt el nyomozást Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója, valamint a TV2 Tények felelős szerkesztői, műsorvezetői és az Origo.hu egyik újságírója ellen

- részletezi a DK közleménye az ügy jelenlegi állását. A párt üdvözli a bíróság döntését, ugyanakkor emlékeztet: az ügyben továbbra sem kért senki bocsánatot László Imrétől.