Fidesz;baleset;gyerekek;játszótér;

Több gyerek is durva sérüléseket szenvedett a 400 milliós választási játszótéren

A fideszes miniszter, a fideszes képviselő és a fideszes kerületi polgármester sietett átadni a teret a választások előtt, meg is lett az eredménye.

A korrupción, a szexvideókon és a kábítószereken kívül az idei kampány sajnos a gyerekekről is szólt: a kormánypárt jelöltjei, ahol csak lehetett, játszóteret adtak át saját választási sikerük reményében. A frissen átadott játszóterek azonban kirívóan sokszor voltak alkalmatlanok arra, hogy a gyerekek önfeledten használják őket.

Most a 24.hu számolt be az eddigi, talán legrosszabb választási játszótér-ügyről. Budapest XVI. kerületben két nappal az önkormányzati választások előtt adta át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kovács Péter polgármester, valamint Szatmáry Kristóf, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője a Reformátorok terének második ütemét, amelynek része volt egy csúszdapark is.

A 400 millió forintért épült játszótéren azóta durva sérüléseket szenvedett több gyerek is.

Volt, akinek a sípcsontja tört el, volt, akit fejsérüléssel szállítottak kórházba, de kificamodott térd és kitörött fog is szerepel a játszótéri balesetek listáján.

Kovács Péter polgármester azonban azt mondja, minden rendben, nincs itt semmi látnivaló, és szerinte csak egy kicsit gyors a csúszda. A kerület első embere ehhez még azt is hozzátette, hogy az átadott csúszdapark fejlesztőjáték, tehát a gyerekeknek kell kitapasztalniuk, hogy miként lehet megállni a csúszda végén.

Annak ellenére pedig, hogy a polgármester szerint minden rendben, múlt hét szerdán végül mégis csak lezárták a csúszdákat, hogy az átalakításukkal lelassítsák a rajtuk lecsúszó gyerekek sebességét, így csökkentve a balesetveszélyt.