Előfizetés

15 éves autótolvajt kaptak el a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 13:48

Fotó: Police.hu
A vezetés közben lekapcsolt fiú azt mondta, szeret vezetni, és csak autókázni akart.
Egy helybéli férfi bejelentést tett 2019. november 2-án délután a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrsén, mert ismeretlen tettes eltulajdonított a háza elől egy Nissan személygépkocsit. A nyomozók elrendelték a jármű körözését, ezzel egyidejűleg megkezdték a felkutatását. Ennek eredményeként a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának Vezetője és munkatársa az 5-ös számú főúton ellenőrzés alá vonta az autót, amelyet egy 15 éves fiú vezetett. A fiatalkorú elmondta, hogy a kocsit még éjjel vitte el a tulajdonos háza elől, mert szeret vezetni, és csupán autókázni akart. A kecskeméti rendőrök a tinédzsert előállították, és további intézkedés céljából átadták a lajosmizsei nyomozóknak, akik őt jármű önkényes elvétele bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel a fiú további, korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekményekkel is gyanúsítható, a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A kecskeméti rendőrök a fiatalkorú ellen engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt külön eljárást kezdeményeztek.

Elfogták a zalaegerszegi gyújtogatót (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 11:32

Fotó: police.hu
Egy 24 éves kutasi férfit hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók.
A police.hu oldalon felidézik: október közepétől kezdődően több hulladéktároló konténertűzhöz riasztották a hatóságokat Zalaegerszegen. Felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet, ezért nyomozást rendeltek el. Az adatgyűjtés során a zalaegerszegi nyomozók látókörébe került egy 24 éves kutasi férfi, aki a rendelkezésre álló adatok alapján Zalaegerszegen több helyszínen is hulladéktároló konténereket, zsákban tárolt szemetet gyújtott meg, egy esetben pedig egy autót is megpróbált felgyújtani. Egy alkalommal a lángoló hulladékról egy tehergépkocsira is átterjedt a tűz, így az teljesen kiégett. A férfi két alkalommal Zalaegerszegen, különböző helyszíneken épületek falára graffiti feliratokat helyezett el festékszóró spray-vel – teszik hozzá. A kutasi férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói szombaton Sárvárról állították elő. Az általa használt ingatlanban tartott kutatás során több, a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható tárgyat is találtak, melyeket lefoglaltak. K. Lászlót többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de vallomást nem tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nem járt a 4-es 6-os a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 09:29
Illusztráció
Fotó: Népszava
Baleset miatt szünetelt a közlekedés az érintett szakaszon.
A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között – írta a Budapesti Közlekedési Központ hétfő délelőtt a Facebook-oldalán. A villamos azóta ismét a teljes vonalon jár. A tájékoztatás szerint baleset miatt szünetelt a villamosközlekedés.