Zsarolás miatt nyomoznak egy volt válogatott focista ellen

Publikálás dátuma
2019.11.19. 19:25
illusztráció
Fotó: Népszava
Az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült erotikus felvételekkel - állítja a Nemzeti Sport.
Hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A lap megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata szűkszavú válasszal szolgált: 
„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.”

A Nemzeti Sport információja szerint az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült erotikus felvételekkel. A lap P. Józsefet nem tudta elérni, viszont védőjét, Plenter Nándor ügyvédet igen, aki megerősítette az információt, s elmondta, ügyfele egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben. 
Szerző
Frissítve: 2019.11.19. 19:26

Fucsovics magyar edzőkkel folytatja

Publikálás dátuma
2019.11.19. 14:24

Fotó: Zhang Yunke/Imaginechina / AFP
Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal dolgozik tovább az első számú magyar férfi teniszező.
Két magyar edzővel dolgozik tovább Fucsovics Márton. A világranglistán 70. játékos ezt kedden sajtótájékoztatón jelentette be.
"Idén sok problémám volt az edzőkkel kapcsolatban, szakítottunk Sávolt Attilával, a régi francia edzőmmel, Olivier Taumával sem működött túl jól a munka, hol tudott jönni velem versenyre, hol nem, és a kommunikáció sem volt az igazi"

– mondta Fucsovics Márton.

Az év végi felkészülést már új edzőkkel szerette volna elkezdeni, hogy legyen idő összeszokni, és kikötötte, hogy magyar szakemberrel szeretne dolgozni – tette hozzá a teniszező.
"Jancsó Miklóst régóta ismerem, Szávay Ágival is dolgozott, emberileg közel áll hozzám. A bécsi tornára is ő kísért el októberben, és azt tapasztaltam, hogy jól fel tud készíteni, remekül motivál. Zolit is kisgyerek korom óta ismerem, tetszik benne, hogy kicsit magának való, komoly ember, aki rendszerezve éli az életét, és erre nekem is szükségem van" – fogalmazott a 27 éves teniszező. Fucsovics első lépésben márciusig szerződött le a két trénerrel. Közölte azt is, egyelőre nem akar nemzetközi hírű sztáredzővel dolgozni, de ha a 2020-as év jól sikerül, akkor elképzelhető, hogy bővül a szakmai stáb.
Az idei szezonra visszatekintve az MTK játékosa azt mondta, hogy nem túl jó szájízzel zárja ezt az évet.
"Voltak jobb eredményeim, de több volt a rosszabb élmény.

A szerencse sem állt mellém, három Grand Slamen is öt szettben kaptam ki top 15-ös ellenféltől. Ezzel együtt a 70. vagyok a világon, három éve ezt előre aláírtam volna. 
Az álmom továbbra is a top 10, jövőre pedig szeretnék visszakerülni a top 50-be.

Az eleje nehéz lesz, mert sok pontot kell megvédenem, egy-két rossz sorsolással akár ki is eshetek a 100-ból, de a második félévben már kevesebb védendő pontom lesz. Ezzel együtt ha jövőre ilyenkor megint a 70-80. hely körül zárok, akkor is boldog leszek" - nyilatkozott Fucsovics.
Fucsovics ismét Dohában kezdi az esztendőt, onnan Ausztráliába utazik Adelaide-be és az Australian Openre. Ezután februárban európai versenyek jönnek Montpellier-ben, Rotterdamban és Marseille-ben, majd Dubajban lép pályára, márciusban pedig jön az amerikai túra Indian Wellsben és Miamiban.
"Szeretnék márciusban a Davis Kupa-selejtezőben is játszani a válogatottban"

- erősítette meg.

 A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jövőre a The Path Sports Management iroda és a Joó György által vezetett Tenisz Pro Kft. intézi a játékos ügyeit. A The Path menedzseli a gátfutó Baji Balázst, az úszó Milák Kristófot és a dobóatléta Márton Anitát is.
Szerző

Klasszis nélkül, de klasszis csapattal

Publikálás dátuma
2019.11.19. 10:55

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség
Nem csekély elvárásokat fogalmazott meg a szövetség a női kézilabda-válogatott világbajnoki szereplésével kapcsolatban, a lányoknak a legjobb hétbe kell kerülniük.
A decemberi világbajnokság első hét helyének megszerzése a válogatott hivatalos célkitűzése, és ezzel az olimpiai selejtezőtornán való szereplés jogának kivívása – hangzott el a Magyar Kézilabda Szövetség vb-t megelőző sajtótájékoztatóján.
„Válogatottunk a következő olimpiai ciklusra lesz igazán érett, akkor várhatunk kiemelkedő eredményeket. Most a legjobb hét közé kerülés a cél, vagyis az, hogy versenyben maradjunk az olimpiai kvalifikációs sorozatban” – tolmácsolta a szövetségi elvárásokat Pálinger Katalin szakmai alelnök. Szerinte a fiatal, tehetséges és motivált csapat képes elérni a kitűzött célokat. Elmondta, a német válogatottal holtversenyben a magyar együttesnek a legalacsonyabb az átlagéletkora a mezőnyben. A tesztek eredményei azt mutatják, hogy gyorsabb, erősebb lett a csapat: „Még nem tartozunk a világ legjobb három válogatottja közé, de nagyon közel vagyunk hozzájuk” – vélte, egyúttal kiemelte: a szövetség és a klubok együttműködése a korábbiakhoz képest sokat javult. 
Kim Rasmussen szövetségi kapitány közölte, nagyon örül, hogy kapitányi kinevezése óta először Tomori Zsuzsannára is számíthat egy nagy tornán. A Siófok átlövőjének pályafutását a közelmúltban több súlyos sérülés hátráltatta. „Végre itt a világbajnokság, amelyen életben tarthatjuk kijutási esélyeinket az olimpiára. A célunk nem is lehet más, mint Tokió” – fogalmazott a kapitány, aki kijelentette: ez az első alkalom, amikor kizárólag szakmai alapon tudta meghozni döntéseit a kerethirdetés előtt, hiszen senki nem sérült, illetve semelyik játékos nem vár gyermeket. 
„Mindenki magától értetődőnek gondolja, hogy a középdöntőbe jutunk, de a realitások talaján kell maradnunk. Csoportellenfeleink erősek, igaz, mi is azok vagyunk. Az elvárások magasak, idén még nem kaptunk ki, de még nem találkoztunk a világ élvonalához tartozó csapattal” – így Rasmussen.
A válogatott a világbajnokság előtt Szöulban készül a Koreai Köztársaság, Oroszország és Szerbia társaságában. „Továbbra sincs olyan klasszisunk, aki egyedül képes mérkőzéseket nyerni, de klasszis válogatottunk van. Rendkívül gyors a csapat, és évek óta az egyik legfőbb célom, hogy egy gyengébb napon is képesek legyünk legyőzni ellenfeleinket” – mondta az edző. A jövő szombaton kezdődő vb-n a magyarok csoportjában Kazahsztán, Spanyolország, Montenegró, Szenegál, Románia szerepel, az első három helyezett jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese részt vehet a tokiói olimpián, a 2-7. helyezettek selejtezőt játszhatnak jövő márciusban. Ennek rendezését már megpályázta a magyar szövetség.
Szerző
Témák
kézilabda-vb