Előfizetés

Négyen támadtak az ATV operatőrére a siófoki kórháznál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.23. 18:40

Három biztonsági őr és egy főnöknek tűnő figura próbálta elvenni a kórházon kívül, közterületen dolgozó operatőrtől a kamerát.
Rövid időn belül másodszor támadták meg az ATV Híradójának stábját. Az önkormányzati választások napján a pécsi tudósítót ütötték meg munka közben, most pedig Siófokon próbálták négyen elvenni a kamerát az operatőrtől, amikor a kórházról szeretett volna képeket készíteni.  Közterületen készített felvételeket. Először egy biztonsági őrként viselkedő, de be nem mutatkozó férfi próbálta megakadályozni a forgatást, majd három biztonsági őr és a vezetőjüknek tűnő férfi jelent meg. Megpróbálták elvenni az operatőrtől a kamerát, aki ezt természetesen nem hagyta, majd feljelentést tett a siófoki rendőrkapitányságon. Úgy tűnik, a megrángatott, milliós értékű kamera az események miatt tönkrement.

Fogócskázni hívta Polt Pétert az ördög ügyvédje

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.23. 17:17
Polt Péter legfőbb ügyész
Fotó: Népszava
A névtelen szivárogtató szerint a Borkai-féle kör vagyonosodása fontosabb, mint az ő személye, és nem tart az ellene indított nyomozástól.
Válaszolt a Borkai-botrányt kirobbantó ördög ügyvédje blogoldal arra, hogy a Magyar Nemzet információi szerint hamis vád és rágalmazás miatt nyomoz az ügyészség az oldal szerzője vagy szerzői ellen. „Tényleg az a fontos, ki vagyok én? Vagy inkább az, honnét és mennyit loptak Borkai, Rákosfalvy és a győri polip tagjai? Vagy továbbá az, honnét volt pénzük örömlányokra, jachtozásra, sportautókra, óriási birtokra, éttermekre, repülőkre, Maldív-szigeteki utazásokra, balatoni luxusnyaralókra?  Vagy esetleg az, hogy összejátszottak-e az Audi egyes vezetőivel a telekbiznisz érdekében, vagy hogy ellopták-e a parkolóházat? Vagy például nem az fontos, hogy elvégeztek-e drogtesztet?” - kérdezte az ismeretlen szerző, aki Facebook-oldalán reagált a hírre, a felvetéseket viszont nem támasztotta alá bizonyítékokkal.
Mint írta, „a Fidesz-csicska Polt Péter ügyészsége” valamiért mindig rosszul dönt ezekben a kérdésekben, a hatóságok pedig fideszes bűnözőket védik”. A legfőbb ügyészt pedig szó szerint fogócskázni hívta: „Polt, kapj el, ha tudsz! ???? Van még mit mondanom a gazdáidról!"

Schmuck Erzsébet: nem kell kapkodni

Zoltai Ákos
Publikálás dátuma
2019.11.23. 16:58

Fotó: Facebook/LMP
Jövő nyárig Schmuck Erzsébet lesz az LMP társelnöke. A politikus lapunknak azt mondja, 2022-re a zöldpárt tíz százalék felett lesz.
Lesz más feladata a villany lekapcsolásán kívül? Képviselni azokat az embereket, akik szerint már rég nem arról kéne vitatkozni, hogy létezik-e a klímaváltozás, hanem cselekedni kell. Magyarországnak szüksége van egy erős zöld pártra, és én azért fogok dolgozni, hogy az LMP megkerülhetetlen legyen. Az LMP 2022-re tíz százalék feletti zöld párt lesz. Nyugat-Európában erős zöldhullám söpört végig, ennek az okai érezhetőek már Magyarországon is. Ausztriában pedig a zöldek vélhetően benne lesznek a kormánykoalícióban, miközben nemrég még kiestek a parlamentből. Példaként hozhatom még a skandináv országokat, Luxemburgot, Franciaországot vagy Hollandiát. Magyarországon az LMP volt az első párt, amely az uniós választási kampányban első helyre tette a klímaváltozás ügyét. Egy mandátumot sem sikerült szerezniük az EP-választáson, sőt történelmük legrosszabb eredményével zártak. Még egy év sem telt el azóta, de a fiatalok és az idősebbek tömege áll be az ügy mögé és követelik, hogy komoly lépéseket tegyünk. Értem, hogy fontos a zöldpolitika, de a tíz százalék lehetetlennek tűnik. Ön indult egyedül női társelnöknek, de nehéz lenne négynél több ismertebb LMP-s politikust mondani. Korábban nem használtuk ki a zöld politizálás lehetőségeit. Mivel most megválasztottak társelnöknek, egyértelműen ezt fogjuk csinálni. Szél Bernadett, vagy Demeter Márta volt jobb társelnök? Mind a kettőjüknek köszönöm a munkáját, de egyikőjükét sem szeretném minősíteni. Mi lesz az LMP stratégiája? Összeolvadnak a Momentummal? A koordináció nem lesz megkerülhető 2022-ben. A szövetségi politika, azaz hogy hány lista lesz, még nem dőlt el. Társelnökként az a célom, hogy a jövő év elején kezdjünk el kidolgozni egy zöld kormányzati programot. Ugyanis fontos kérdés a NER leváltása, de az is, hogy kormányzóképességet mutassunk. Kendernay Jánossal vezeti majd a pártot. Egyikőjük sem számít ismert politikusnak, vagy mondjuk nagy szónoknak. Eddig az LMP második-harmadik vonalában dolgoztam. Most más lesz a szerepem, de alapvetően a hitelességben hiszek. A harsányság maximum pillanatnyi sikereket hozhat, hosszú távúakat semmiképp. 2022-ig még több, mint két év van, ennyi idő alatt Kendernay János és én is megismertethetjük magunkat, a programunkat. Nem kell kapkodni. A 2018-as választási kampányban felhívta Schmidt Mária. Ön szerint most fog gratulálni a Terror Háza Múzeum főigazgatója? Fogalmam sincs, de nem hiszem. Egyetlen egyszer beszéltem vele, de remélem megbocsájtja, ha most nem hívom fel megkérdezni, hogy gratulál-e.