Előfizetés

Nincs elég takarító, a diákok szálltak be a munkába több iskolában is

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 18:39
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az alacsony bérek miatt a takarítók inkább magáncégeknél vállalnak munkát.
Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskolában heti két alkalommal a tanulók teszik rendbe a termeiket, ezt az igazgató is elismerte, számolt be az esetről az RTL Híradó. A diákokat intézményi és szülőkkel való egyeztetés után vonták be a munkába. A Független Diákparlament szerint a probléma nem egyedi, sok iskolában hetekig, hónapokig is eltart ez az állapot. Legfőképpen azért, mert az alacsony bérek miatt a takarítók inkább magáncégeknél vállalnak munkát. A Klebelsberg Központ azt írta, hozzájuk nem érkezett semmilyen bejelentés takarítási problémák miatt.

Gumikesztyű, hőmérő, villanykörte – Hiányzó eszközöket várnak adományként a Szent János Kórházban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 18:17

Fotó: Népszava
Akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.
Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk pedig szomorú képet fest az intézmény helyzetéről – vette észre a Magyar Hang. A leírásban az áll: „összegyűjtötték osztályaink a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni.” A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség: evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. De szívesen fogadnak a karácsonykor bent fekvő betegek számára szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát. A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak. A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. De húsz darab vécéülőke is emelné az osztály színvonalát. A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. És úgy tűnik, a gumikesztyű is elfogyott. Akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja” – teszik hozzá.

Ismét körözést adtak ki a vizes vébét szervező cég gazdasági vezetője, Bártfai-Mager Andrea volt férje ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 16:12

Fotó: Soós Lajos / MTI
A G7.hu szerint „befolyás vásárlása” miatt is keresik a szerencsi születésű vállalkozót.
Kedden újabb elfogatóparancsot adtak ki a vizes világbajnokságot is szervező Bp2017 Kft. gazdasági igazgatójaként is ténykedő Balogh Sándor ellen – írja a G7.hu. Hétfőn a Szabad Pécs vette észre a rendőrség honlapján, hogy az üzletembert (Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter volt férjét) költségvetési csalás miatt körözik. Most azonban a G7 szerint már nemcsak ezért, hanem „befolyás vásárlása” miatt is keresik a szerencsi születésű vállalkozót. A portál azt írja: az első körözést a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága rendelte el, és a szerencsi rendőrkapitányság folytatja le, míg a ma kiadott körözésnél nem csak a bűncselekmény más, hanem az elrendelő hatóság is. Ezúttal ugyanis a Fővárosi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a folyamatot.

Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ

Hétfőn a Szabad Pécs cikkének megjelenése után (melyet mi is szemléztünk) a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte: „Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter több, mint 20 éve különváltan él Balogh Sándortól, semmilyen közös cégük, üzleti tevékenységük vagy gazdasági érdekeltségük nincs. Ezért minden olyan cikk, ami azt sugalmazza, hogy Bártfai-Mager Andreának köze lehet Balogh Sándor gazdasági tevékenységéhez hatásvadász, politikai célú lejáratás.”