Előfizetés

Belehalt a herbálba, a dílere elásta (rendőrségi videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.18. 12:52

Fotó: police.hu
A férfi rosszul lett, majd összeesett a szintetikus drogtól. A kábítószer-kereskedőnek esze ágában sem volt a hatóságokhoz fordulni.
Bizarr bűnügyre derített fényt a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) és Készenléti Rendőrség nyomozócsapata, akik egy 50 éves szentlőrinckátai férfi eltűnése miatt kezdtek részletes vizsgálatba. A férfinak még április 6-án veszett nyoma – otthonról kocsmázni indult, haza azonban már sosem tért. Eltűnéséről élettársa értesítette a rendőrséget, a nagykátai kapitányság pedig meg is kezdte az eltűnt személy körözését: felkeresték a családtagokat, ismerősöket, telefonszolgáltatókat és kórházakat, de semmi sem vezetett eredményre. Ezután került képbe a NEBEK és a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya, akik együtt monitorozzák a furcsa, akár emberölés gyanúját is felvető eltűnési ügyeket. Részletes vizsgálatuk során kiderült, hogy az eltűnt férfi rendszeres drogfogyasztó lehetett, és április 6-án este is vásárolni indult az egyik környékbeli dílerhez.
A nyomozók így eljutottak a 30 éves jászfelsőszentgyörgyi M. Róberthez, aki kihallgatása során elismerte, hogy a sértett kérésére szintetikus kábítószert szerzett be, majd azt továbbadta a lakására érkező férfinak. Vásárlója ebből cigarettát - közismertebb néven herbálos cigit - sodort, viszont már a diler lakásán rosszul lett a szertől, és meghalt. M. Róbert a tragédia ellenére sem akart lebukni: a mentők, illetve az orvos értesítése helyett a holttestet nejlonzsákokba rejtette, három napig őrizte, majd Tóalmás mellett, az erdőben elásta. A rendőröknek meg is mutatta a pontos helyszínt, ahol aztán némi kutatás után megtalálták a holttestet. Az ügyben az eljárást a továbbiakban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya végzi segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt (police.hu).

Több mint százmillió forint értékű hamis ruhát foglaltak le az M43-ason (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.18. 09:55

Fotó: NAV
A sofőr nem tudta igazolni a szállítmány származását.
Száztizenhét millió forint értékben találtak hamis ruhát egy teherautóban az M43-as autópályán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán. A pénzügyőrök egy Törökországból Magyarországra tartó lengyel kamiont ellenőriztek az autópálya Krak-éri pihenőhelyén. A rakomány átvizsgálásakor több mint kilencezer, különféle márkajelzéssel (Tommy Hilfiger, Gant, Ralph Lauren, Moncler, Karl Lagerfeld, Burberry, Calvin Klein, Hugo Boss, Armani, Hermes stb.) ellátott ruhát, cipőt, mezt, sálat és sapkát pakoltak ki a raktérből. A sofőr a szállítmány származását nem tudta igazolni. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni. A több mint 117 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Rokona házából tűnt el egy nő Bátonyterenyén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.18. 09:37
A pétervásárai nőt fél éve nem találják, a rendőrség is keresi
Fotó: police.hu
A 25 éves pétervásárai asszonynak fél éve veszett nyoma, a rendőrség is keresi.
Fényképes körözést adott az Egri Rendőkapitányság Pétervásárai Rendőrőrse Putnoki Dezsőné eltűnése miatt: mint a rendőrségi közleményből kiderül, a 25 éves helyi nő még június 18-án hagyta el jelzés nélkül egyik bátonyterenyei rokona házát, és azóta sem adott életjelet magáról. „A felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre” -teszi hozzá a police.hu, bár az nem derül ki közleményükből, hogy miért csak most adtak ki körözést az ügyben.
Az asszony 155 centiméter magas, sovány testalkatú, fekete, hosszú hajú. Különös ismertetőjegye. hogy arca bal oldalán vágásból származó, körülbelül 1 centiméteres hosszúságú sérülés látható. Eltűnéskor viselt ruházata nem ismert.

A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a képen látható személy tartózkodási helyével kapcsolatban, hívja a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-36/522-111-es telefonszámon vagy a Pétervásárai Rendőrőrsöt a 06-36/522-111/10-60 mellékén.  Továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. A névtelenség megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán.