Így hiszterizálta Orbán a minisztereit - ha kellett, a portástól szerzett információkat

Publikálás dátuma
2020.02.04. 11:35

Fotó: Népszava
Balog Zoltán békésebb közélért (is) imádkozik.
Terjedelmes interjút adott az Indexnek Balog Zoltán az Indexnek, ennek egyik sarkalatos pontja volt az a mítosz, hogy Orbán a jó király, aki nincs is tisztában a valóság minden részletével. A miniszterelnöki biztosnak, egykori EMMI-vezetőnek erről éppen ellentétes tapasztalata van. "Orbán Viktor folyamatosan azzal „hiszterizált” engem is személyesen, és más minisztereket is, hogy mindig megvoltak az alternatív csatornái arra, hogy megtudja, mi a valós helyzet egy területen, ahol adott esetben egy minisztériumi jelentés elfedi a hibákat, és kiemeli azokat a tényeket, amelyek az ő igazát támasztják alá. A miniszterelnök ebben mindig világbajnok volt. Ha kell, a kislánya iskolájának a portásától, alternatív elemző csoportoktól, a roma barátaitól, a főorvostól, egy óvónőtől, a házukon dolgozó kőművestől vagy akár a feleségétől, de mindig begyűjti az információkat. Rengeteg alternatív csatornája van." Ami pedig a jelent illeti, Balog Zoltán a konszolidációért imádkozik, azért, hogy a közélet, a kultúra, a családok világa és az élet többi területe is erkölcsösebb és békésebb legyen. "Én hiszek „a szeretet és összefogás erejében”, ha nem is biztos, hogy ezzel választást lehet nyerni."
Szerző
Témák
Balog Zoltán

Már a karlendítés sem fáj a Mi Hazánknak, három nácibarát tag is pozíciót kapott

Publikálás dátuma
2020.02.04. 11:28
Toroczkai László
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Megbékélt a korábban vállalhatatlannak érzett emberekkel a radikális jobboldali párt.
Toroczkai László pártja az újnyilas múlt és egy karlendítős fotó miatt szankciókat hirdetett, ám mára csendben rehabilitálta a kínossá vált tagokat, mondván, nem szabad senkit élete végéig büntetni egy hiba miatt – írja a 24.hu. A portál felidézi, egy évvel ezelőtt több tagjától és szimpatizánsától határolódott el a legutóbbi önkormányzati választáson már egy ötszázalékos párt lehetőségét felvillantó, Toroczkai László vezette Mi Hazánk. A sajtó által is dokumentált 2018-as, illetve 2019 eleji szakítás oka az újnyilas múlt, valamint egy neonáci karlendítéses fotó volt. Mindez azt mutatta meg, hogy a törvényes kereteket betartó, ugyanakkor romák és melegek elleni gyűlöletbeszédet folytató szélsőjobboldali pártban vannak annyira radikális tagok, akiknek bizonyos megmozdulásai még a politikai korrektség tagadása ellenére sem vállalhatók fel a Mi Hazánkban.
• Lantos János a Mi Hazánk elnökségi tanácsosaként működött. Korábban a paramilitáris, a Becsület Napja nevű neonáci esemény rendezvény rendszeres résztvevőjeként megismert Pax Hungarica szálasista-újnyilas mozgalomban is vezetőként tevékenykedett. 2012-ben például azt mondta, hogy „a nácik bukásával hosszú időre megpecsételődött Európa sorsa”. Emellett feltűnt az Erő és Elszántság nevű neonáci szervezetnél is, épp a 24.hu számolt be egy 2017-es tüntetésükről, ahol Lantos azt mondta, „lángolni fognak a migránstáborok”, illetve büszkék arra, „hogy az európai fehér rassz tagjai”. A megmozdulás Joseph Goebbels szavainak skandálásával zárult: „Ébredj, nemzet, tombolj, vihar!” (Ez egy 1943-as, totális háborút hirdető beszéd zárótétele volt a náci propagandaminisztertől.) Toroczkai László 2018 decemberében Lantos múltja miatt az ATV-ben magyarázkodott, majd leváltották tanácsosi posztjáról. • Walter Pál Péterről egy karlendítős fotó került elő a veszpresszo.hu oldalon. Egy társasággal ült egy asztalnál Mi Hazánk-matricák előtt, a többiek épp náci karlendítést mutattak be, amikor a kép készült. Walter ekkor a párt ifjúsági szervezetének, a Mi Hazánk Ifjainak a vezetője volt, a fénykép megjelenése után leváltották posztjáról. • A karlendítős fényképen szereplő Ábrahám Barnabás – Toroczkai ATV-s nyilatkozata alapján – ekkor még nem volt a párt tagja, és bár beadta tagsági kérelmét, a Mi Hazánk elutasította a fotó miatt.
A múlt év végére viszont mindhárman előrébb léptek a pártban, a korábbi szankciók ellenére.

 -mutat rá a hírportál. Ábrahám a Mi Hazánk által delegált külsős bizottsági tag Tatabányán, emellett a Mi Hazánk Ifjainak regionális vezetője, Fejér és Komárom-Esztergom megye tartozik hozzá. (Tegyük hozzá, az önkormányzati választások után a Fidesz több városban – Tatabányán, Szekszárdon – is együttműködött a radikális párttal az ellenzékkel szemben - a szerk).
  • Ábrahámról azt írta korábban a Magyar Hang: közösségi oldalán emlékezett meg Adolf Hitler helyettesének, Rudolf Hessnek a haláláról, megjegyezve, „ha a világot hozzá hasonló szellemiségű és kvalitású emberek irányítanák, egy sokkal jobb és élhetőbb hely lenne”. Ábrahám egy Hess pályáját méltató írást 2019 augusztusában a sokszorosan jogsértő, rasszista és antiszemita gyűlöletbeszédet tápláló kuruc.info-n jelentetett meg. • Walter Pál Péter újra a Mi Hazánk Ifjainak vezetője lett. Október 23-án a párt rendezvényén mondott beszédet. • Lantos János jelenleg a párt esztergomi szervezetének vezetője. Afféle megmondóember vált belőle a Toroczkai-pártban, akit újnyilas múltja ellenére a közmédia is idéz, például a drogprevencióról. Lantos más ügyben, de szintén a Mi Hazánk képviseletében már a kormánypárti Hír Tv-n is feltűnt. Walterről, Ábrahámról és Lantosról nemrég közös fénykép készült a Mi Hazánk évértékelőjén - jegyzi meg a 24.hu.
Szerző

Még nem tudják, mi baja, de a hivatalos mondás szerint jobban van a repülőtéren elkülönített lázas kínai nő

Publikálás dátuma
2020.02.04. 11:02

Fotó: KARL-JOSEF HILDENBRAND / AFP
A pontos kórkép csak a laborvizsgálatok eredményeinek birtokában rajzolható fel.
Jobban van a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre hétfőn lázzal érkező kínai nő, akit a reptéri elkülönítés után a Szent László Kórházba vittek, közölte az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa kedden az MTI-vel. Szlávik János azt írta, hogy a nőnek reggel már csak hőemelkedése volt, és biztató, hogy nem köhög. Pontos diagnózist azonban csak a laboreredmények ismeretében tudnak közölni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfői tájékoztatása szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő január 12-én hagyta el Magyarországot, és hétfőn érkezett vissza. Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak.
Szerző