Előfizetés

Ismert focista halt meg a Ferihegyi úton történt balesetben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.05. 20:44

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A sportoló egy meccsről tartott hazafelé, mikor önhibáján kívül frontálisan ütközött egy taxival.
Ismert focista halt meg tegnap este kilenc órakor Budapesten, amikor kocsijának a repülőtéri gyorsforgalmi úton egy taxi ütközött frontálisan – közölte az RTL Klub Híradója. Az eddigi információk szerint a vétlen sofőr a 38 éves Halgas Tibor volt.
Halgas halála napján is dolgozott, épp hazafelé tartott, amikor a tragédia történt – egy taxi frontálisan ütközött autójával, és olyan erővel sodorta félre az áldozat kocsiját, hogy az lerepült az útról, és a korlátok közé szorult.
Mint csatorna megemlékezett róla, Halgas első profi klubja a Fradi volt; megfordult a Videotonban is, a legtöbb meccsen azonban a Diósgyőr játékosaként vett részt – ide köthető egyik legnagyobb sikere is, amikor 2006 decemberében egy UTE elleni mérkőzés során gólt lőtt, és gólpasszt is adott. A férfi később sportsérülése miatt felhagyott az első osztályú játékkal, és városában, Pilisben dolgozott közismert edzőként.

Autóra zuhanó fa ölt meg egy férfit Nemesvitán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.05. 19:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kidőlt fa a forgalmat is akadályozza a településen, rendőrök irányítják a közlekedést.
Meghalt egy férfi, akinek autójára fa dőlt Nemesvitán, a Kossuth utcában szerda délután - közölte a Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
A balesetben egy 54 éves tapolcai lakos halt meg, aki szerencsétlenségére a fa kidőlésekor épp a járműben ült. A kidőlt törzs akadályozza a közlekedést, ezért rendőrök irányítják a forgalmat, amíg tart a műszaki mentés - tette hozzá a szóvivő.

Félmillió forintos vérdíjat tűztek ki a gyilkosság miatt elítélt bácsalmási nőre

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.05. 15:37
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az asszony már két éve bujkál a rendőrök elől, most nyomravezetői díj segítségével igyekeznek megtalálni.
Új adat kerülhetett elő a 2018 januárja óta szökésben lévő Szabó Sándorné ügyében, a Bács- Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis bruttó félmillió forintot fizetne annak, aki használható információval szolgál a 40 éves nő elfogásához. A bejelentők adatait a rendőrök bizalmasan kezelik, de azt is hangsúlyozzák, hogy a díjkitűzés bármikor visszavonható.  Szabónét egy, még 2006-ban elkövetett emberölés és jármű önkéntes elvétele miatt ítélték 12 év fegyházra. A börtönből feltételes szabadságra engedték, de aztán elszökött lakhelyéről, és ismeretlen helyre távozott.   
A nő azóta vélhetően elhagyta Magyarországot és külföldön, Görögországban tartózkodhat. Külsejét többször is megváltoztatta, a legfrissebb képek alapján haját kiszőkítette és valószínűleg feltöltette ajkait is.

Bár rendőrség erről valamiért nem számol be, a körözött nőt a Blikk információi szerint lánykori nevén J. Zsuzsának hívják, és még 2012-ben ítélték el a  férjével Görögországban közösen elkövetett emberölés miatt. A lap úgy tudja, hogy a páros eleve a férfi két éves börtönbüntetése miatt menekült Korinthoszba; ott egy idős helyi lakó fogadta be őket, de egy vita után összeverték, és megkötözve, bezárva magára hagyták szállásadójukat, aki saját lakásában vesztette életét. 
A rendőrség kéri, hogy aki Szabó Sándorné elítélttel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon. A névtelenség megőrzésével tehető bejelentés a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Bejelentés e-mailben a bacsmrfk@bacs.police.hu címen tehető.   
Az ügyben további érdekesség, hogy az elítélt nő nem szerepel a police.hu körözési toplistáján, bár oda kisebb súlyú bűnügyek miatt is felkerültek már bűnözők.