közpénz;határon túli magyarok;Bethlen Gábor Alapítvány;sorosozás;

2020-02-08 09:41:43

Újabb 475 millió közpénzt szórt el a kormány arra, hogy a Felvidék is hallja a sorosozását

A félmilliárdot a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül kapja meg már másodszor egy pártos kötődésű, olvasók nélküli lap kiadója.

Másodszor kap a felvidéki Pro Média Alapítvány közel 475 millió forintot működési költségekre és eszközfejlesztés támogatására - szúrta ki a Bethlen Gábor Alapítvány oldalán egy bizottsági határozatban a Magyar Hang. A kedvezményezett alapítvány felel a felvidéki Magyar7 hetilap kiadásáért, valamint a Ma7.sk portált is ők üzemeltetik. Esetükben azonban szó sincs elfogulatlan, tárgyilagos tájékoztatásról:

A Magyar Hang forrásai az alapítványt és médiatermékeit egyértelműen a Magyar Közösség Pártjához (MKP) kapcsolják. A két éve működő lap eladásai piaci információk szerint 1500-1600 példány körül vannak, ezt is csak úgy elérve, hogy az MKP-s önkormányzatok is rendelnek belőle. Összehasonlításként: az évtizedek óta létező Vasárnap hetilap az auditált számok alapján hetente 19 ezer példányban fogy. A felvidéki magyar napilapból, az Új Szóból 14–15 ezer darabot adnak el naponta.