Leszúrással fenyegette, majd felpofozta a végrehajtót egy bajai nő

Publikálás dátuma
2020.02.12. 14:13

Fotó: ugyeszseg.hu
A Bajai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene.
A Bajai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy bajai nő ellen, aki 2019. május 7-én Baján egy végrehajtási eljárás miatt leszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint a nő még 2019. május 7-én délelőtt jelent meg az egyik bajai végrehajtó irodájában. A zaklatott állapotban lévő vádlott a nagykorú fiával együtt érkezett és egy vele szemben folyó végrehajtási ügyben akart tájékoztatást kérni egy ingatlan kiürítéséről. Az iroda ügyfélfogadó helyiségében a vádlott és fia leült az egyik asztalhoz, míg velük szemben a végrehajtó és egy adminisztrátor foglalt helyet. A végrehajtó ezután tájékoztatni kezdte a nőt a folyamatban lévő végrehajtási eljárásról. A felvilágosítás közben a vádlott hangos szóváltásba keveredett a végrehajtóval, a vita hevében szidalmazni kezdte, majd azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni. Ekkor a sértett férfi felállt a tárgyalóasztaltól és a vádlottnak ajtót mutatva felszólította, hogy távozzon. Eközben a nő is felállt az asztaltól, de nem ment ki az irodából, hanem jobb tenyérrel pofon ütötte a hivatalos személynek minősülő sértettet. A bántalmazás miatt a férfi a bal arcfelének zúzódását szenvedte el. A sértett a rendőrséget is értesítette, akik lefoglalták az iroda biztonsági kamerája által a bűncselekményről készült felvételt. A férfi a nyolc napon belül gyógyuló sérülés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését. A szabadlábon védekező nőt a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben, bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni. 
Szerző
Témák
Baja
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Fegyvert és több mint 16 kiló drogot találtak Fóton egy külföldi férfinál

Publikálás dátuma
2020.02.12. 13:03

Fotó: Youtube
Lőszert, valamint több tízmillió forintnyi készpénzt és értéket is lefoglaltak.
A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy külföldi állampolgárságú férfi letartóztatását, akinek fóti otthonában jelentős mennyiségű kábítószert és lőfegyvert foglaltak le – derül ki az ügyészség közleményéből. Mint írják, a férfival más üggyel összefüggésben kezdtek intézkedni a rendőrök, melynek során pedig a fóti házában kutatást folytattak le. Ennek eredményeként többféle, összesen több, mint 16 kiló kábítószergyanús anyagot, lőfegyvert, lőszert, valamint több tízmillió forintnyi készpénzt és értéket foglaltak le. A férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsította meg a rendőrség. A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel tartani lehet attól, hogy megszökne, illetve hogy befolyásolná az ügyben még kihallgatandó személyeket. Annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el.
Szerző
Frissítve: 2020.02.12. 16:12