MSZP: A Fidesz képviselője szembement az operatív törzs minden felszólításával

Publikálás dátuma
2020.03.24. 10:06

Fotó: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó
„Egy fideszes dezertált és a vírusterjedés pártjára állt” – fogalmazott a párt.
Hétfőn mi is beszámoltunk arról: a felhatalmazási törvény soron kívüli tárgyalásáról szóló parlamenti vitában vetette fel Szabó Tímea, hogy mit keres az ülésteremben a fideszes B. Nagy László, akinek önkéntes karanténben kellene lennie otthon, mivel egy március 15-i ünnepségen együtt volt Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem koronavírusos rektorával. Szabó Tímea szerint súlyos felelőtlenség, hogy a képviselő ezek után bement a parlamentbe. B. Nagy László korábban maga jelentette be a szeged.hu portálnak, hogy önkéntes karantént vállalt. Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő le is fotózta a parlament üléstermében üldögélő fideszes képviselőt. Aki azért felvett egy maszkot és mindenkitől távol ült.
Az MSZP keddi közleményében arra hívja fel a figyelmet: a Fidesz szegedi országgyűlési képviselője ezzel szembement az operatív törzs minden felszólításával, a miniszterelnök határozott kérésével, az emberek védelmével és a józan ésszel.  „Eljött az igazság pillanata, a Fidesz most döntési helyzetbe került: járványpárti vagy sem, lemondatja felelőtlen képviselőjét, vagy következmények nélkül hagyja a súlyos, közegészségügyre veszélyes cselekményt.” „Egy fideszes dezertált és a vírusterjedés pártjára állt” – fogalmazott a párt.
Szerző
Fotó: Béres Márton / Népszava

Orvosi eszközök érkeztek Kínából – galéria

Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán. A kipakolást személyesen ellenőrizte a miniszterelnök is és ahogy láttuk, a magyar fogadóbizottság egyik tagján sem volt maszk.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2020.03.31. 14:28

Maszkok és lélegeztetőgépek érkeztek Magyarországra

Publikálás dátuma
2020.03.24. 09:13

Fotó: Béres Márton / Népszava
További repülőgép-szállítmányt vár az ország.
Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából – jelentette be Orbán Viktor Facebook-oldalán. A miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben közölte, hogy egészségügyi eszközöket jelenleg Keleten lehet beszerezni. Magyarország több mint tíz repülőgép-szállítmányt vár.
Szerző
Frissítve: 2020.03.24. 09:39