Előfizetés

Benéz 300 forint alá a benzin ára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 10:29

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A gázolaj viszont most sem lesz olcsóbb.
Pénteken újabb 10 forinttal lesz olcsóbb a benzin, ezzel az átlagára a lélektani 300 forint alá kerül és 298 forint lesz a hazai kutakon - írja a holtankoljak.hu. Csak ezen a héten 20 forinttal csökkent a benzin ára, március eleje óta pedig (a pénteki -10 forintot is számolva) összesen 85 forinttal. Március eleje óta a gázolaj is olcsóbb lett, de csak 58 forinttal, így egyre nagyobbra nyílik az olló a kétféle üzemanyag ára között. A gázolaj ára ezen a héten nem változott, így az átlagára továbbra is 335 forint. Az árcsökkenést a kőolaj árának drámai zuhanása eredményezi, amit pedig a koronavírus miatti pánik, illetve a szaúdi-orosz olajháború okoz. A világpiacon akkorát esett az olajár (a januári 65 dollár körüli szintről 20 dollárra), hogy azt még a forint szintén komoly gyengülését is felülmúlja. Pedig a forint a dollárhoz képest nagyot esett: a január eleji 295-ös árfolyam március 20-án 335-ig ment fel és most is 325-330 között mozog.

Mégsem lesz most áramszünet, átszervezi az E.ON és az ELMŰ a hálózati beavatkozásokat

MTI
Publikálás dátuma
2020.03.25. 09:48

Fotó: Népszava
A rendkívüli helyzetben elhalasztják azokat a munkákat, amelyek most nem feltétlenül szükségesek.
Elhalasztja áramszünettel járó munkái többségét az E.ON és az Elmű Hálózati Kft., hogy csak a feltétlenül szükséges esetekben kelljen a rendkívüli helyzetben hálózati beavatkozást végezni - közölték a cégek az MTI-vel szerdán.
Minden esetben egyedileg vizsgálják meg, hogy az ellátás biztonsága szempontjából jelent-e kockázatot a halasztás, a tervezett üzemszünet kiket érintene - hatással lenne-e, például, gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére - és a nem halasztható esetekben mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam - közölték.

Az elmúlt másfél hétben felülvizsgálták azokat a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat, amelyek az ügyfelek számára áramszünettel járnának. A munkálatokat még az új koronavírus-járványt megelőzően hirdették meg, a kialakult helyzetre való tekintettel az ügyfelek kényelme érdekében azonban átszervezik ezeket. Emellett további intézkedésig elhalasztottak minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagy számú rekonstrukciót. Az ilyen jellegű munkálatokat csak azokban az esetekben végzik el a szakemberek, amikor a tervezett karbantartás rövid távon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg. - A meghirdetett munkálatok halasztása kapcsán előfordulhat, hogy postán kézbesített lemondó értesítést nem kapnak az ügyfelek - olvasható a cégek tájékoztatóiban. Azt írták, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a koronavírus terjedésének megelőzésére tett országos lépésekhez és felkészüljenek a járványhelyzet kezelésére. A társaságok célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

354,81 forinton az euró

MTI
Publikálás dátuma
2020.03.25. 08:35
Illusztráció: Népszava
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben keddről szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
Az eurót a kedd esti 355,68 forint után szerda reggel fél nyolckor alacsonyabban, 354,81 forinton jegyezték. A forint kedden az MNB monetáris tanácsának kamatdöntése után 358,12 forintos eurójegyzésig gyengült.
Csökkent a dollár és a svájci frank jegyzése is, a dollárt a kedd esti 329,38 forint után 327,88 forinton, a svájci frankot pedig 335,85 forint után 334,68 forinton jegyezték szerda reggel.