Előfizetés

Mentősökre támadt egy jászárokszállási férfi, aki bejelentése szerint öngyilkos akart lenni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.31. 10:13
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Miután megkérdezték tőle, hogy mi a gond, rátámadt a mentősökre.
A Jászberényi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy jászárokszállási férfival szemben - írja az ügyészség.   A vád szerint a férfi 2019. december 20-án, éjfél körül, ittasan, egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, az utcán telefonon felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkossági szándéka van. 
A helyszínre érkező mentősök kérdésére, hogy mi a gondja, a vádlott trágár szavakkal válaszolt, majd mindkettejükre rátámadt és ütlegelni kezdte őket.

A mentősök a vádlottat lefogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották, majd a rendőri intézkedést követően kórházba szállították. A vádlott bántalmazása miatt a sértetteknek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű, a cselekményét beismerő és megbánó vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntető végzéssel szabjon ki szabadságvesztést, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel. Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni. Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot! 

Ittas fiatalok egyedül sétáló férfira támadtak Miskolcon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.31. 08:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ellopták a telefonját és összeverték a férfit.
A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három fiatalkorú ellen, akik rátámadtak a sértettre, durván bántalmazták, majd ellopták a mobiltelefonját – írja az ügyészség. A vádlottak közül ketten testvérek, míg harmadik társuk az unokatestvérük. A vádlottak 2019. augusztus 17-én az éjszakai órákban Miskolc egyik városrészében szórakoztak és italoztak, majd ittas állapotban hajnali 2 óra körül gyalog elindultak a városközpontba. Útközben azonban hangoskodtak és kiabáltak. A sértett egyedül gyalogolt az utcán, a vádlottakkal nem beszélt. Miután elhagyta a társaságot, mobiltelefonjáról értesíteni akarta a rendőrséget. Ezt azonban nem tudta megtenni, mert a legidősebb fiatalkorú minden előzmény és ok nélkül kiabálva, fenyegetőzve utána szaladt. Ezt észlelve a sértett is futni kezdett, azonban a vádlott utolérte és hátulról megrúgta a lábszárán, emiatt a férfi a földre esett. A legidősebb vádlott a földön fekvő sértettet többször megrúgta a fején és a felsőtestén. Időközben társai is bekapcsolódtak a verésbe, és a sértettet többször megrúgták a felsőtestén. A rúgások következtében a férfi rövid időre az eszméletét is elvesztette. A bántalmazáskor a sértett elejtette telefonját, ezt a legidősebb vádlott magához vette és zsebre tette. Ezután valamennyien eltávoztak a helyszínről, egy közeli szökőkúthoz mentek és ott várakoztak. Rövidesen rendőrök igazoltatták őket. Ekkor a legidősebb vádlott az ellopott mobiltelefont maga mellé tette a szökőkút peremére, majd a mellette ülő unokatestvére azt lassan beleejtette a szökőkút vizébe.
A sértettnek a bántalmazástól nyakcsigolyatörése, illetve fej- és nyaktájékon zúzódásos, hámhorzsolásos sérülései keletkeztek. A töréses sérülés 8 napon túl gyógyuló, a tényleges gyógytartam 3-4 hónap.

A fiatalkorú vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó személyekben, illetve az azt észlelőkben riadalmat és megbotránkozást keltsen. A letartóztatásban, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészség
csoportosan elkövetett kifosztás bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járásbíróságon.

A vádiratban azt indítványozta, hogy a járásbíróság mindhárom vádlott javítóintézeti nevelését rendelje el.

Megölte újszülött gyermekét egy tiszakécskei nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.31. 07:24
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Az asszony eltitkolta terhességét.
A Tiszakécskei Rendőrőrsön 2020. március 30-án délelőtt tett bejelentést egy férfi arról, hogy egy helyi nő egy héttel korábban egy halott csecsemőt rejtett el saját udvarában - írja a police.hu.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves nő március 24-én tiszakécskei otthonában – eltitkolt terhességéből – gyermeket szült, majd az élve született csecsemő légútjait lezárta, aki ennek következtében meghalt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a nőt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozzák letartóztatását.