Pisztollyal rendezte az ismerősével folytatott vitát egy szegedi férfi

Publikálás dátuma
2020.04.10. 17:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ölni nem tudott volna a fegyverrel a gyanúsított, néhány év börtönt azonban így is kaphat.
Lövöldözés miatt riasztották péntek délután egy körül a szegedi rendőröket: egy kiskundorozsmai ingatlanban szólalkozott össze két ismerős, az elfajuló veszekedés végén pedig egyikük flóbertpisztolyt ragadott, és rálőtt haragosára.
Az incidens során nem történt sérülés, és a szakértői vélemény szerint a pisztollyal amúgy sem lehetne kioltani egy emberi életet -írja a police.hu. A helyszínen elfogott, 32 éves gyanúsított ellen azonban így is két bűntett miatt indult eljárás: súlyos testi sértés és lőfegyverrel való visszaélés miatt is felelnie kell – utóbbit is kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik, a Büntető törvénykönyv szerint.
Szerző

Megszokásból festette össze az Erzsébet hidat egy olasz férfi

Publikálás dátuma
2020.04.10. 14:56
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Eddig akárhol járt, ott összefestett valamit.
A rendelkezésre álló adatok szerint egy olasz férfi 2020. január 2-án délután megrongálta egy festékszóróval az Erzsébet híd pillérjét Budapesten a Döbrentei téren  - írja a police.hu. A rendőrök a 24 éves olasz férfit még aznap rongálás vétsége megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte a bűncselekményt, és elmondta, hogy „szokásból” festette össze a hidat. 
Eddig ugyanis bármelyik országban járt, ott összefestett valamit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága a nyomozást befejezte, az iratot átadták az ügyészségnek.
Szerző

Húspogácsát és tojást lopott Ferenc a reggelijéhez, de azt nem fogyaszthatta már el

Publikálás dátuma
2020.04.10. 14:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi körözés alatt is állt, úgyhogy reggeli helyett börtönt kapott.
Egy helyi lakos besurrant egy kőteleki családi ház csukott, de nem kulcsra zárt bejárati ajtaján 2020. április 8-án a reggeli órákban - írja a police.hu.
A 28 éves férfi az egyik szobában alvó kiskorú mellől egy mobiltelefont, a ház konyhai hűtőszekrényéből pedig tojást és hamburger húspogácsát lopott el.

A rendőrök adatgyűjtést követően azonosították, majd elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit gyanúsítottként kihallgattak. 
A nyomozók megtalálták S. Ferenc hűtőszekrényében a két csomag húspogácsát, amit lefoglaltak és a sértettnek visszaadtak.

A rendőrök megállapították, hogy a Szolnoki Törvényszék korábban elrendelte S. Ferenc körözését, ezért a nyomozók a gyanúsítottat a büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték. A rendőrség lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat ellene büntetőeljárást.
Szerző
Témák
lopás Kőtelek