Élőben közvetítette egy csengődi férfi, ahogy hatéves fia kilométereket vezet

Publikálás dátuma
2020.05.23. 13:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrökhöz is eljutott a videó, nem tapsoltak a teljesítményhez.
Feljelentette valaki, így került a csengődi rendőrök látókörébe a 37 éves helyi férfi, aki kétszer is engedte, hogy hatéves fia vezesse autóját Csengőd külterületén, egy jelöletlen földúton. Az apa tett is azért, hogy bizonyítékot szolgáltasson maga ellen: mindkét alkalommal élő netes videóközvetítést tartott. Így többen láthatták, amint a gyerek közel két kilométeren át kormányozza az autót, bár a rendőrség szerint a fiú koránál fogva is alkalmatlan a biztonságos vezetésre.
Az ügyben járművezetés tiltott átengedése miatt indult eljárás, a férfi szabadlábon védekezhetett. Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a napokban lezárták a nyomozást, vagyis hamarosan vádat emelhetnek a történtek miatt (police.hu)
Szerző

Kutyát uszított áldozatára egy idős rabló Budapesten (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.23. 10:47
Rendőr motozza meg a városligeti kutyás rablással gyanúsított férfit
Fotó: police.hu
Míg a megtámadott nő védekezni próbált, lekerült róla az övtáska.
Sokkoló módszerrel raboltak ki egy sétáló nőt kedd reggel kilenc körül a Városligetben: az 56 éves sértett maga tett bejelentést a rendőrségen a történtekről. Mint elmondta, épp egy vendéglő előtt sétált el, amikor egy férfi elé ugrott, és ráuszította kutyáját.
A nő próbálta elkerülni az őrjöngő állat harapási kísérleteit, eközben pedig a támadó letépte róla övtáskáját, majd elmenekült. A zuglói rendőrök a bejelentés után forró nyomon haladva vették üldözőbe a tettest, és a támadás után három órán belül el is kapták a rablással megalapozottan gyanúsítható A. Jánost. A  67 éves férfi épp a Nagymező utcán sétált kutyájával, amikor rajtaütöttek – a nyomozók megtalálták nála a zsákmányolt övtáskát, benne az áldozat pénzével, több mint 180 ezer forinttal.
A gyanúsított kihallgatása után őrizetbe került, a rendőrség pedig kéri letartóztatásának bírósági elrendelését is. Keverék németjuhász kutyáját a történtek után állatmenhelyre vitték – írja a police.hu.
Szerző

Deák téri kettős gyilkosság - Két "rendőrségi múlttal rendelkező" budapesti társaság csapott össze

Publikálás dátuma
2020.05.22. 15:36

Fotó: police.hu
A feltételezett elkövető épp most töltötte be 18. életévét, két férfit késelt halálra.
Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren. A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert - közölte Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitány Életvédelmi Osztályának vezetője. - Ez egy elég brutális történet - jegyezte meg az alezredes.    
Elmondása szerint két budapesti társaságról van szó. Nem ismerték egymást, más okból voltak a helyszínen. Az indítékokról még nem tudni, de folyik a nyomozás, jelen pillanatban is folynak a kihallgatások.
Az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, azt a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. A férfit később elfogták, egyébként csütörtök éjszaka ő ünnepelte a 18. születésnapját.   
A verekedésben tízen vettek részt, 16 és 23 év közötti férfiak, 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is. Főleg kábítószerrel visszaélés és garázdaság jellegű cselekményekről van szó.

A gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják, mivel tudták, hogy az elkövetőnél kés van. Pár órával korábban ők adták azt neki. A helyszínen volt három lány is, ők a két tábort próbálták szétválasztani. A rendőrség jelenleg a kamerafelvételek és a tanúvallomások alapján vizsgálja azt hogy kinek mi volt a szerepe a verekedésben.
A BRFK péntek délután tartott sajtótájékoztatót az V. kerületi késelés részleteiről. Pénteken hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a Deák Ferenc téren több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak.  A Budapesti Rendőrfőkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség még kora délelőtt bejelentette, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták. A BRFK a 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.
(Az Index nyomán.)
Szerző
Frissítve: 2020.05.22. 16:17