Előfizetés

Hamisított jogosítvánnyal, begipszelt lábbal vezető sofőrt kaptak el Szendrőládon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.09. 14:25
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A kocsi papírjaival sem volt minden rendben, a halmazati szabálysértés egy éves eltiltást és pénzbírságot ért.
Amilyen szabályt csak megszeghetett, azt meg is szegte a sofőr, akit az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei kaptak el hétfő este Szendrőládon. A rendőrök Fő úton állították meg a tiszaderzsi férfit; gyorsan kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa – a rendőröknek egy ukrán vezetői engedélyt adott át, ami viszont nem tűnt eredetinek. A járőrök azt is megállapították, hogy a kocsit kivonták a forgalomból, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezik, és az autót vezető férfi - vezetésre alkalmatlan állapotban - begipszelt lábbal közlekedett. Ráadásul a gumiabroncsok kopottsága is olyan mértékű volt, hogy az a biztonságos közlekedést veszélyeztette.   A férfit a helyi kapitányságra vitték, ahol a hatóság még aznap meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 170.000 forint pénzbírsággal sújtotta.
Ha ez nem lenne elég, a tiszaderzsi férfi a rendőröknek elmondta, hogy soha nem járt Ukrajnába, a jogosítványa pedig hamis. Így a vezetői engedéllyel kapcsolatban az Edelényi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is vizsgálja az ügy körülményeit (police.hu).

Lezuhant egy férfi az újpesti Jégpalota tetejéről

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.09. 12:44

Fotó: Google Street View
A sérült életét vesztette. Foglakozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.
Holtan találtak egy férfit a IV. kerületi Vasas Jégcentrumnál, a Jégpalotánál – írja a Blikk. A 24.hu úgy tudja, a férfi a jégcsarnok tetején dolgozott, amikor véletlenül lezuhant. A BRFK a portál megkeresésére közölte: a rendőrség foglakozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Két év börtönt kapott sikkasztásért egy volt valutapénztáros Pécsen

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.09. 10:53
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A férfi több mint 20 millió forintot és csaknem 11 millió forint értékű valutát tulajdonított el munkaadójától. Még aznap elhagyta az országot, később feladta magát a pécsi rendőrkapitányságon.
Két év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság jogerősen egy volt valutapénztárost, aki több mint 31 millió forintot sikkasztott el – közölte honlapján a Pécsi Törvényszék. A 41 éves férfi, aki egy pécsi bevásárlóközpontban található pénzváltónál dolgozott, 2019. március 13-án tulajdonított el több mint 20 millió forintot és csaknem 11 millió forint értékű valutát a munkaadójától – írták. A férfi még aznap Szlovénia felé elhagyta az országot, majd október 5-én feladta magát a pécsi rendőrkapitányságon. Elfogásakor 59 ezer forintot és 1972 eurót foglaltak le tőle, az eltulajdonított pénz sorsa ismeretlen. A bíróság a börtönbüntetés mellett a férfit eltiltotta három évre a pénzkezeléssel összefüggő foglalkozás gyakorlásától, 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint kötelezte 31 millió 522 ezer forint kártérítés megfizetésére.