Láncfűrész a sufniból, óra a nappaliból, és még a kultúrba is betört valaki a rendőrök szeme láttára

Publikálás dátuma
2020.06.29. 15:13

Fotó: police.hu
Órával, ékszerrel, kaszával, láncfűrésszel és készpénzzel távoztak a rendőrkézre került férfiak.
Egy hét alatt legalább három házba tört be Szekszárdon az az 51 éves kisnaményi férfi, akit még június 28-án letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság. A police.hu beszámolója szerint a tolnai megyeszékhelyen egy nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2020. június 25-én a délelőtti órákban betört házukba, és onnan ékszereket, órákat, készpénzt és egyéb értékeket lopott el. Az elmúlt több mint egy hétben két másik betörést is felfedeztek, amelyek során szintén ékszereket, készpénzt lopott el ismeretlen. A szekszárdi rendőrök június 25-én délután fogták el a férfit, akinek ruházatát átvizsgálták, és betöréshez használható eszközöket, valamint a feljelentésben említett ékszereket is találtak. A férfit eddig háromrendbeli lopás bűntettel gyanúsították meg.  A police.hu arról is hírt adott, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncön a helyi rendőrőrs járőrei a kultúrház betörőjét fogták el a helyszínen. A tettes saját magát buktatta le, amikor vasárnap kora délután tört be az épületbe, de az ott járőröző rendőrautó láttán, sietve becsukta az az egyébként abban az időszakban zárva tartott épület még nyitott ajtaját. A járőrök végül az épületben elbújt betörőt elfogták, és előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Lezárult viszont annak a 36 éves tapolcai férfinak az ügye,  aki kétszer is visszament lopni ugyanabba a szentbékkállai ingatlanba.  A férfi 2019 májusában kétszer tört be a házba, ahonnan először a melléképületből egy fűkaszát és egy láncfűrészt vitt el, majd néhány nap múlva több tízezer forintot zsákmányolt a konyhából. A gyanúsított beismerte a tettét, és elmondta, hogy a lopott gépeket továbbértékesítette. A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozati iratokat átadta az ügyészségnek.
Szerző

Súlyosabb büntetést kérnek a férfira, aki a pulóvere miatt ölte meg munkatársát

Publikálás dátuma
2020.06.29. 12:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyész a férfi letartóztatásának megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be, szerinte a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést a csolnoki emberölés ügyében. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirati tényállás szerint a sértett és az elkövető egy régészeti feltáráson dolgoztak együtt. A férfi sérelmezte, hogy a fázó munkatársa magára vette a pulóverét, ezért követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen 26 ezer forintot. A sértett 2018. szeptember 28-án nem ment dolgozni. A férfi ebből arra következtetett, hogy a munkatársa nem akarja kifizetni neki a pénzt és a napi munka során többször hangoztatta, hogy megüti a sértettet, sőt –amennyiben nem kapja meg a pénzét – megszúrja őt. A munkavégzést követően a vádlott és a sértett Csolnokon, egy kocsma előtt találkozott. A sértett közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni. A férfi szó nélkül, hirtelen ököllel arcon ütötte olyan erővel, hogy a sértett a földre esett. A szemtanúk a férfit a sértettől távolabbra szorították, de ő késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett is az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel mellkason szúrta őt. A sértett a helyszínen életét veszítette. Az elkövető a tettét megelőzően kábítószert fogyasztott és a helyszínről még azelőtt távozott, hogy a rendőrök megérkeztek volna, hiába próbálták többen visszatartani. A férfi az esti órákban úgy vezetett autót, hogy szervezetében kábítószer volt. A Tatabányai Törvényszék múlt szerdán az ügyészi vádiratban foglalt tényállással és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat és vele szemben 10 év 6 hónap börtönbüntetést, valamint 1 év járművezetéstől eltiltást és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. A törvényszék megszüntette a vádlott letartóztatását és vele szemben nyomkövető alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az ügyész a tárgyaláson fenntartott három munkanapon belül súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést. Ezen túlmenően az ügyész a férfi letartóztatásának megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be azzal, hogy a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.
Szerző

Gyilkosság Kőbányán: beismerte tettét a gyanúsított

Publikálás dátuma
2020.06.29. 12:09

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A rendőrség az őrizetbe vétele után azonnal kezdeményezte V. Róbert letartóztatását.
Beismerte bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során az a 42 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap megölt egy 78 éves férfit Kőbányán – közölte a 24.hu megkeresésére a BRFK sajtóosztálya. Korábban mi is beszámoltunk arról: a BRFK ügyeletére vasárnap 13 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy bántalmaztak egy idős férfit a Kőrösi Csoma Sándor utca egyik lakásában. A nyugdíjas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrök már a helyszínen elfogták a gyilkossággal gyanúsítható V. Róbertet. A 42 éves férfi beismerte a tettét a kihallgatása során, a rendőrség pedig az őrizetbe vétele után azonnal kezdeményezte is a letartóztatását. Erre várhatóan kedden sor is kerül – írja a portál.
Szerző